Menu
Aperitive / Branzeturi / Fără carne

Placinta creata cu feta

Pofteam de multa vreme la o placinta sarata, mai ales ca eu sunt fan saraturi, asa ca aceasta Placinta creata cu feta a mers ca unsa.

Am plecat de la reteta de placinta creata facuta de Merisor careia ii multumesc. Doamne, buna mai e!

Am folosit feta, imi place mult aceasta branza, am folosit si branza de vaci.

Mai multe retete de Placinte sarate

De ce ii spune placinta creata? Pentru ca foile umplute cu branza se incretesc si se formeaza un acordeon peste care se toarna compozitie de lapte si oua.

Eu atat va spun: daca sunteti fani saraturi, mergeti pe aceasta Placinta creata cu feta! Puteti sa folositi si alte branzeturi, ce va place voua.

Haideti sa vedeti cat de usor se pregateste!

 

Timp preparare: 1 h Complexitate: medie Nr. portii: 25-30 Dimensiune tava: 28 x 20 cm

Ingrediente Placinta creata cu feta:

  • 1 pachet foi de placinta (proaspete)
  • 400 gr branza feta
  • 300 gr branza de vaci
  • 400 gr smantana 20%
  • 1 lgta sare de mare (daca vi se pare prea sarata branza, nu mai adaugati sare)
  • 6 oua de gaina
  • 800 ml lapte de vaca
  • ulei pt uns foile
  • fulgi de ardei iute (optional)

Mod de preparare Placinta creata cu feta:

Treaba merge destul de repede, asa ca trebuie pregatite la indemana toate ingredientele.

Se foloseste o tava (eu am folosit din ceramica) care se unge cu putin ulei.

Intr-un castron, se amesteca branzeturile, se adauga smantana si 3 oua. Se poate gusta si, daca vi se pare ca nu e prea sarata, adaugati sare dupa gust. Compozitia va fi destul de lichida, asa ca trebuie sa va miscati repede.

Se ung cu ulei cate 3 foi de placinta. Se pune umplutura de branza pe jumatate din suprafata, apoi se aduce partea libera peste umplutura (se impatureste), apoi cu miscari rapide se strange ca pe un acordeon si se pune in tava. Se asaza la marginea vasului de copt.

Se procedeaza la fel cu celelalte foi si se obtine un acordeon de foi umplute cu branza.

Placinta, in acest stadiu, se coace la 180 grade C, timp de 15-20 minute, pana se rumenesc frumos foile. Se scoate din cuptor si se inteapa cu un bat de frigaruie.

Separat, in alt castron, se bat cele 3 oua ramase, se adauga un praf de sare si se adauga laptele, amestecand sa se omogenizeze.

Compozitia rezultata se toarna peste placinta fierbinte. Se lasa putin ca sa absoarba din lichid si se pune la loc in cuptor, la aceeasi temperatura, pentru aproximativ 40 minute. Cand devine rumena si inchegata, se poate opri cuptorul.

Se scoate si se lasa la temperat.

Se serveste calda sau rece, este la fel de gustoasa in ambele variante.

Sa va fie de folos!

2 Comments

  • Maria Udrea
    23 iunie 2023 at 19:43

    Foarte apetisant arată plăcinta ta! Mă bucur că te-a inspirat rețeta mea! Te îmbrățișez cu dor!

    Reply
    • Laura Nechita
      1 iulie 2023 at 14:37

      Iti dai seama, Merisor, salivam de multa vreme la ea :))) Multumesc mult pentru inspiratie, te pup!

      Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.