Din gradina parintilor, din zmeura cea parfumata si dulce-acrisoara, am facut acest Sirop de zmeura, absolut delicios.
Daca ma intrebati pe mine, siropul de zmeura este cel mai parfumat si mai savuros dintre toate. Imi place la fel de mult si Siropul de trandafiri.
Reteta pentru acest sirop este una simpla, o folosesc mereu si iese la fel de bun de fiecare data.
Am folosit zmeura de gradina, parfumata si dulceaga, si cred ca acesta este un prim secret in a obtine un sirop minunat. Zmeura de cultura nu are aceeasi aroma si nici savoare, sau poate este doar parerea mea. Voi ce spuneti?
Pana aflu parerea voastra, va las mai jos reteta pentru sirop de zmeura, asa cum il pregatesc eu.
Timp preparare: 1 h Complexitate: usor Nr. portii: 4 sticlute de 250 ml
Ingrediente Sirop de zmeura:
- 800 gr zmeura de gradina
- 800 ml apa plata
- 600 gr zahar (va iesi mai concentrat)
- 2 felii de lamaie
Mod de preparare Sirop de zmeura:
Zmeura se spala usor sub jet de apa, se curata de impuritati, se lasa la scurs putin, apoi se pune intr-un vas. Se acopera cu apa si se pune la fiert. Se lasa sa dea intr-un clocot (hai doua), apoi se strecoara cu tot cu pulpa de fructe ramasa. Important este sa nu ramana seminte.
Zeama strecurata se pune din nou la fiert, adaugand zaharul si feliile de lamaie. Se lasa la fiert aproximativ 35 – 40 minute, pana cand scade la consistenta dorita, luand spuma formata deasupra.
Se ia de pe foc.
Se toarna usor (cu ajutorul unei palnii si a unei strecurator fine) in sticlele pregatite si se infileteaza capacele strans. Se acopera cu un prosop gros si se lasa la temperat pana a doua zi dimineata.
Se depoziteaza in loc racoros si intunecat.
Nu-i asa ca e foarte simplu? La iarna ne bucuram de gustul acestui sirop de zmeura, dar putem profita sa il consumam si in zilele toride vara in limonade, deserturi sau chiar simplu, cu apa rece.
Sa va fie de folos!
No Comments