Menu
Dulciuri / Prajituri

Reteta de savarine

Am pregatit aceasta reteta de savarine, dar spre deosebire de cele facute cu drojdie, acestea sunt facute in varianta fara.

Sincer, imi place mai mult aluatul fara drojdie, sunt mai pufoase si mai suculente, la fel ca Savarinele cu ciocolata si crema de cafea.

Daca va plac prajiturile de cofetarie, acestea sunt perfecte, si va recomand sa le serviti reci.

Sper sa va placa si sa incercati aceasta reteta de savarine simple.

 

savarinesavarinesavarinesavarine

Timp preparare: 2 h Nr. porții: 6 Complexitate: medie

Diametru forme: 10 cm

Ingrediente reteta de savarine:
  • 6 ouă de găină
  • 6 lg zahăr
  • un praf sare
  • 5 lg făină de grâu
  • 4 lg pesmet biscuit
  • Sirop:
  • 300 ml apă
  • 180 gr zahăr
  • 100 ml suc portocale
  • Frișcă:
  • 600 gr smântână 32%
  • 100 gr zahăr
  • In plus:
  • jeleu de zmeura
  • Pt uns formele de copt
  • ulei + zahar
Mod de preparare reteta de savarine:

Se separă albusurile de galbenusuri.

Gălbenușurile se presară cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor.

Albușurile se mixează spumă până devin albe si dense. Se adaugă zahărul amestecand bine până se obține o bezea lucioasă, apoi se încorporează si gălbenușurile.

Se adaugă făina, alternând cu pesmetul de biscuiti și se amestecă ușor, cu ajutorul unei spatule.

Formele de copt (eu am din cele metalice) se pensuleaza cu puțin ulei, apoi se pudreaza cu puțin zahăr. Astfel, savarinele vor putea fi scoase ușor din forme după coacere.

Se coc la 170 grade C, timp de 30 -35 minute, până devin rumene.

Se scot și se lasă la temperat în formele de copt. După răcire, se scot ușor cu ajutorul unui bat de frigaruie. Se lasă la temperatura camerei, pe un gratar de bucatarie, neacoperite, ca să se usuce până a doua zi.

Siropul de portocale se pregătește foarte usor.

Într-un vas, se pune zahărul, apoi se adaugă apa. Se pun la fiert până se obține un sirop, apoi se adaugă sucul de portocale și se mai lasă 5 minute la fiert. După fierbere, se lasă la temperat, apoi se pune la rece până a doua zi.

Savarinele se lasa în siropul de portocale ca să absoarbă cât e necesar. Se scot pe hârtii de patiserie. La fiecare savarină se taie ușor un căpăcel, dar nu de tot.

Smântana rece se mixează cu ajutorul unui mixer până devine pufoasă. Se adaugă zahăr după gust (rețineți că sunt dulci si savarinele si siropul).

Savarinele se orneaza cu frișcă multă și se garnisesc cu jeleu de zmeura.

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.