Menu
Dulciuri / Fara zahar

Chec cu merisoare si afine, fara zahar

Acest chec cu merisoare si afine, fara zahar, este un desert relativ simplu, dar atat de gustos, perfect langa cafea.

L-am facut in varianta fara zahar, am folosit Green Sugar Premium, indulcitor natural cu putere dubla de indulcire. Acest indulcitor are 0 calorii, 0 indice glicemic, nu schimba gustul si se poate folosi lejer in deserturi tratate termic.

Mai multe retete fara zahar

Am folosit merisoare si afine proaspete pentru un gust acrisor, in contrast cu dulcele din blat. Tare bine mai merge langa o ceasca cu cafea, dimineata.

Daca va face cu ochiul, gasiti reteta scrisa mai jos. Sa va fie de folos!

chec fara zahar chec fara zahar

Timp preparare:1 h Nr. portii: 8 Complexitate: medie

Ingrediente Chec cu merisoare si afine, fara zahar:

  • 100 gr unt moale
  • un praf sare
  • 70 gr GS Premium (daca va place mai dulce, suplimentati cantitatea)
  • 3 oua de gaina
  • 220 – 250 gr faina de grau
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • afine si merisoare proaspete
  • coaja si zeama de la o lamaie

Mod de preparare Chec cu merisoare si afine, fara zahar:

Intr-un vas se pun untul moale, un praf de sare si indulcitorul si se spumeaza bine. Se adauga coaja si zeama de lamaie, apoi cate un ou care se incorporeaza bine inainte de a-l adauga pe urmatorul. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se adauga faina cernuta si bicarbonatul. In functie de tipul fainii folosite, va recomand sa adaugati 220 gr la inceput. Daca vi se pare prea moale compozitia, adaugati inca o lingura cu faina. Se amesteca bine. Compozitia rezultata trebuie sa fie omogena si cremoasa. Se adauga merisoare si afine si se amesteca usor cu o spatula ca sa se distribuie uniform.

Compozitia se toarna intr-o tava de chec prevazuta cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit, la 170 grade C, timp de aproximativ 50 minute. Trebuie sa fie rumenit frumos. Se poate face proba scobitorii.

Dupa coacere, se scoate din cuptor, se lasa la temperat putin in tava, apoi se transfera pe un gratar de bucatarie. Se taie doar dupa ce s-a racit foarte bine, chiar a doua zi.

Este un chec foarte gustos, cu textura umeda, dulce acrisor si aromat.

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.