Menu
Dulciuri / Fara zahar / Prajituri

Gomboti cu prune, reteta fara zahar

Daca e toamna, e parfum de mere, prune, nuci si scortisoara, asa ca am pregatit cu mare pofta Gomboti cu prune, reteta fara zahar.

Am gasit prune din cele micute si coapte, dulci si savuroase, am ales sa tavalesc galustele prin pesmet cu nuci pecan si cu scortisoara multa. Au iesit pufoase, dulci si delicioase.

Spre deosebire de reteta precedenta de Galuste din cartofi umplute cu prune, de data aceasta am facut reteta cu Green Sugar Gold, nu am mai folosit zahar. Green Sugar Gold are o aroma subtila de caramel, avand in compozitie sirop de mar, ceea ce il face perfect pentru astfel de deserturi de toamna.

Aluatul acesta pentru Gomboti cu prune este unul lipicios, dar va dau cateva ponturi pentru ca aceste galuste sa nu iasa tari, si mai ales sa ramana gustoase si pufoase si a doua zi.

Asadar, va poftesc la Gomboti cu prune, reteta fara zahar.

galuste cu prune galuste cu prune

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 10 Dificultate: ridicata

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • aluat:
  • 500 gr cartofi fierti
  • un praf sare
  • 50 gr unt
  • 2 lg Green Sugar pudra
  • 1 ou de gaina
  • 2 lg gris
  • 200 gr faina de grau
  • umplutura:
  • 400 gr prune dulci, micute
  • pesmet:
  • 200 gr pesmet simplu (de paine)
  • 100 gr nuci pecan (coapte usor in prealabil)
  • 3 lg Green Sugar Gold
  • scortisoara macinata

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Se fierb cartofii (preferabil in coaja ca sa isi pastreze amidonul).
Separat, se pun intr-un robot, pesmetul, nucile pecan si Green Sugar Gold. Se macina putin pana se omogenizeaza pesmetul. Se lasa deoparte.
Odata fierti cartofii, se scurg de apa. Se adauga peste ei un praf de sare, untul. Se paseaza fin, apoi se amesteca energic pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga oul, indulcitorul, grisul. Se amesteca pana la omogenizare, apoi se incorporeaza faina.
Atentie: nu amestecati foarte mult. Odata incorporata faina, se pune la rece compozitia.
Prunele se spala bine, se desfac usor atat cat sa iasa fiecare sambure.
Daca doriti, le puteti condimenta cu scortisoara, coaja de portocala.
Se pune la fiert o oala cu apa si un praf de sare. Se lasa sa fiarba.
Se scoate aluatul de la rece. Se portioneaza cu o lingura infainata sau folosind manusi de unica folosinta.
Nu va lasati tentati sa adaugati faina mai multa. Aluatul nu se va “satura” niciodata sa inghita faina.
In mijloc, se asaza o pruna, se imbraca in aluat si se pune la fiert in apa clocotita.
Galusca se va ridica la suprafata, apoi se mai lasa la fiert 4 -5 minute. Se scoate apoi cu ajutorul unei spumiere, se tavaleste prin pesmetul aromatizat.
Daca doriti, presarati extra scortisoara, ceea ce va recomand.
Se procedeaza la fel pana se termina tot aluatul.
Se savureaza cu mare pofta! Se pastreaza pufoase si a doua zi, as indrazni sa spun ca devin mai bune!
Sa va fie de folos!

[/preparare]

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.