Menu
Dulciuri / Fara zahar / Tarte

Tarta cu piersici

In timp ce pregateam aceasta Tarta cu piersici, habar nu aveam ca va iesi atat de buna in final, iar acum as vrea sa va impartasesc si voua reteta.

Blatul, foarte simplu de altfel, l-am pregatit cu fulgi de ovaz. Daca ati gustat vreodata biscuiti sau alte produse cu fulgi de ovaz, atunci stiti cat de gustosi sunt.

Reteta mea pentru Biscuiti cu fulgi de ovaz o gasiti aici.

Am gasit piersici dulci, am folosit putin lichior de migdale (confera o aroma irezistibila, fara el tarta nu va avea aceeasi savoare) si tarta cu piersici a iesit incredibil de gustoasa.

Imi pare rau sincer ca nu puteti gusta, este calduta inca. Dar ma gandesc si la voi in timp ce o savurez :))

Va invit sa cititi mai jos reteta de tarta cu piersici!

tarta piersici  

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 10 Dificultate: medie Diametru forma copt: 30 cm

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • blat:
  • 150 gr unt cu 65% grasime
  • 1 praf sare
  • 100 gr fulgi ovaz
  • 150 gr faina de grau
  • 50 gr indulcitor Green Sugar Gold
  • 4 lg apa rece
  • 30 ml lichior migdale
  • umplutura:
  • 3 piersici mari, coapte, dar ferme
  • 30 gr migdale
  • 2 lg indulcitor Green Sugar Gold
  • unt topit

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Tarta cu piersici se pregateste simplu si usor. Daca doriti sa pregatiti tarta cu zahar, va recomand sa folositi un zahar brut.

Untul rece, un praf de sare, indulcitorul, fulgii de ovaz si faina cernuta se amesteca usor cu degetele. Se adauga cateva linguri de apa rece. Se framanta pana la omogenizare, nu excesiv. Aluatul se infoliaza si se pune la frigider.

Intre timp, se spala piersicile, apoi se scot samburii. Se feliaza subtire si se presara peste ele putin indulcitor Gold. Se amesteca usor cat sa se distribuie pe toate feliile.

Se porneste cuptorul la 180 grade C.

Se pregateste o tava de copt cu diametrul de 30 cm.

Aluatul rece, scos din frigider, se intinde repede in strat subtire si egal si se asaza in forma de copt.

Se asaza felii de piersici in forma dorita si se presara migdale tocate grosier si o lingura de indulcitor.

Tarta se coace aproximativ 35 – 40 minute, la 180 grade C.

Dupa ce s-a copt, se scoate si se lasa la temperat.

Va dau un pont care va contribui semnificativ la gustul final al desertului : se ung/ stropesc feliile de piersici, asa fierbinti, cu unt topit, apoi se mai presara putin indulcitor.

Este o tarta senzational de gustoasa si v-o recomand cu toata inima!

Sa va fie de folos!

[/preparare]

   

     

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.