Postat: 21 august 2019 - Dulciuri, Prajituri - comentarii

Eram tare nerabdatoare sa va arat cu ce m-am rasfatat de curand, niste delicioase Vafe Tiramisu.

Stiti cum sunt? Din categoria aceea: de savurat cu ochii inchisi :))

Dupa Vafele cu ciocolata si Vafele cu iaurt, afine si lamaie verde, iata ca acum am pregatit Vafe Tiramisu.

De data aceasta, le-am savurat singura, mai ales ca am adaugat si lichior amaretto, preferatul meu la retetele de Tiramisu!

Mai multe retete Tiramisu

Mi-a fost de ajutor si de data aceasta Waffle Maker DuraCeramic de la Breville. Este un aparat de facut vafe tare harnic pe care eu vi-l recomand, mai ales daca sunteti fan vafe. Aluatul nu se lipeste, coace uniform si se curata foarte usor.

Haideti sa vedeti cum am pregatit aceste Vafe Tiramisu!

vafe vafe vafe

Timp preparare: 20 min Nr. portii: 4 Dificultate: usoara

Ingrediente

  • aluat vafe:
  • 2 oua de gaina
  • un praf de sare
  • 80 gr zahar brut
  • condimente scortisoara, cuisoare
  • 100 ml cafea tare neindulcita
  • 100 gr faina de grau
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • 2 lg cacao
  • crema:
  • 100 gr mascarpone
  • 100 gr smantana maturata
  • 2 lg zahar pudra
  • 50 ml amaretto
  • pudra cacao
  • sos de ciocolata (optional)

Mod de preparare

Se pregateste o cafea tare, (eu am pregatit-o fara zahar). Daca doriti, o puteti indulci. Se lasa la temperat.

Separat, intr-un vas, se mixeaza ouale, un praf de sare si zaharul. Cand devin cremoase, se adauga cafeaua si condimentele, amestecand continuu. In compozitia lichida, se adauga faina, cacaua si bicarbonatul. Se omogenizeaza si se pune deoparte.

Aparatul Waffle Maker DuraCeramic se conecteaza la o sursa de curent. Cand semnalul luminos indica ok-ul, se pune din compozitie si se coc vafele. In cazul acestor vafe, se tin mai mult la copt.

Odata coapte, se scot pe un gratar de bucatarie si se lasa la temperat.

In alt vas, se mixeaza spuma smantana, se adauga zaharul, branza mascarpone si amaretto. Se omogenizeaza.

Odata temperate vafele, se umplu cu crema de mascarpone si se pudreaza cu cacao. Optional, se pot garnisi si cu sos de ciocolata.

Se servesc cu mare pofta alaturi de o cafea sau un capuccino.

Sa va fie de folos!

   

   

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive