Ce-as putea eu sa va spun despre acest Minitort din vafe pufoase cu ciocolata, zmeura si menta ca sa va conving sa il pregatiti si voi?

As putea sa va spun ca se pregateste in maxim 15 minute, hai 20 ca sa nu spuneti ca ma laud. :))

Aveti nevoie de cateva ingrediente bune si de un aparat de calitate pentru vafe care sa le execute perfect.

Compozitia de vafe se pregateste in 2 timpi si 3 miscari, din cateva ingrediente.

Daca va intrebati ce aparat am folosit eu de au iesit asa frumoase, va spun ca le-am pregatit cu ajutorul Waffle Maker de la Breville. (pont: e la reducere mare zilele astea, il puteti comanda de aici.)

Nu se lipeste compozitia, nu te frige la maini, este usor de manevrat, usor de curatat.

Este un aparat abolsut grozav, iar daca veti urmari postarile mele, veti vedea cate bunatati se pot face cu ajutorul lui.

Va invit sa descoperiti mai jos reteta!

  tort vafe

Timp de preparare: 20 min Nr. portii: 4 Dificultate: usor

Ingrediente

  • aluat vafe:
  • 2 oua de gaina
  • un praf sare
  • 80 gr ciocolata neagra
  • 50 ml lapte
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • 4 lg faina de grau
  • 1 lg rom (optional)
  • crema:
  • 100 gr mascarpone
  • 100 gr iaurt
  • 1 plic cu zahar cu vanilie
  • 1 lg rom
  • decor:
  • zmeura
  • ciocolata topita
  • menta proaspata

Mod de preparare

Mai intai de toate, trebuie topita ciocolata impreuna cu laptele. Recomand sa o topiti pe baie de aburi.
Intr-un castron, se spumeaza cele doua oua si un praf de sare, cu ajutorul unui tel para. Se adauga romul, ciocolata topita, amestecand continuu.
Se adauga faina cernuta cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana la omogenizare. Compozitia rezultata trebuie sa fie smantanoasa.
Aparatul de facut vafe se conecteaza la o sursa de curent. Se asteapta pana ce semnalul indica folosirea lui.
Cu ajutorul unei linguri (eu am folosit lingura de inghetata) se asaza compozitie pe placile aparatului. Se lasa 2-3 secunde, apoi se inchide capacul usor. Vafele se gatesc si sunt gata in cateva secunde.
Odata aprins semnalul, se ridica usor capacul, se scot vafele cu ajutorul unui cleste si se pun pe un gratar.
Se coc 4 vafe din aceasta cantitate.
Dupa ce s-au copt, aparatul se deconecteaza de la sursa de curent si se sterge usor cu o hartie. Nu este necesar, dar eu am facut-o.
Vafele sunt gata!
Separat, intr-un vas mic, se amesteca branza mascarpone cu iaurtul, se adauga zaharul, romul. Odata omogenizata compozitia, se pot umple vafele.
Se asaza prima vafa, se garniseste cu ciocolata topita. Se spriteaza putina crema, se pun apoi boabe de zmeura si bucati mici de frunze de menta. Se acopera cu alta vafa si se continua alternativ pana se incheie cu ultima vafa.
Se decoreaza tortuletul cu ciocolata topita, zmeura si menta.
Simplu, gustos si foarte rapid!
Sa va fie de folos!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive