Cand aveti pofta de un desert simplu, dulce si nevinovat, va recomand aceasta reteta de Budinca de ovaz cu ciocolata si capsuni.

Este un deliciu, nimeni nu va sti ca ati pregatit-o in 20 minute sau ca nu e nevoie de multe ingrediente.

Aveti nevoie de 4 ingrediente simple si usor de procurat, nu e nevoie sa adaugati zahar si puteti folosi orice fructe va doriti.

Genul acela de desert perfect pentru toata familia, mai ales daca sunt si pitici pofticiosi in zona, asa cum am eu :))

Atunci cand prietenii de la More than Pub mi-au trimis in dar produse marca Sano Vita si cel mai nou blender de mana ErgoMixx de la Bosch, mi-am propus sa pregatesc o reteta delicioasa si sanatoasa si sa invit la mine o buna prietena pe care nu am mai vazut-o de multa vreme. Sunt absolut sigura ca Budinca de ovaz cu ciocolata si capsuni o va cuceri de la prima lingurita.

Cu siguranta produsele Sano Vita va sunt cunoscute, le puteti gasi aici, alaturi de multe retete sanatoase: https://www.sanovita.ro/

Despre blenderul ErgoMixx de la Bosch pot sa spun ca m-a impresionat inca de la prima folosire.

Ergonomic și ușor de utilizat, cu suprafață SoftTouch pentru utilizare sigură și confortabilă.

Viteză variabilă: 12 trepte de putere și funcție Turbo pentru o consistență perfectă a oricărei compoziții.

Accesorii pentru vidare incluse: elimină aerul din caserolele sau pungile pentru vidare pentru a îți menține proaspete alimentele o perioadă îndelungată.

Mai multe despre acest blender harnic si frumos, gasiti aici: https://www.bosch-home.ro/catalog-produse/electrocasnice-mici-de-bucatarie/blendere-de-mana/ergomixx/MS6CB61V5

Va invit mai jos la o portie mega delicioasa de Budinca de ovaz cu ciocolata si capsuni.

Sper sa va placa si sa pregatiti si voi, mai ales ca sezonul fructelor rosii abia incepe.

budinca ovaz budinca ovaz budinca ovaz budinca ovaz budinca ovaz budinca ovaz

Nr. portii: 4 Tip preparare: 20 min Complexitate: usor

Ingrediente

  • 250 gr fulgi ovaz Sano Vita
  • 800 ml bautura de orez 
  • 100 gr ciocolata (neagra sau cu lapte)
  • capsuni proaspete
  • un blender harnic

Mod de preparare

Budinca de ovaz cu ciocolata si capsuni este gata foarte simplu si usor, asa ca puteti pregati deja formele in care sa o turnati.
Intr-un vas, se pun 250 gr fulgi de ovaz si bautura de orez*. Se amesteca usor si se lasa 10 minute sa se hidrateze fulgii.
*In mod normal, as fi adaugat si un praf de sare, insa bautura din orez contine la randu-i sare, asa ca nu am mai folosit. Daca folositi totusi alt lapte sau bautura, adaugati si un praf de sare.
Intre timp, se topeste ciocolata pe baie de aburi (recomandarea mea ar fi baie de aburi, dar puteti face cum va iese cel mai bine).
Odata hidratati fulgii de ovaz, se transfera compozitia pe foc si se lasa pana se incheaga si devine lipicioasa.
Nu trebuie adaugat zahar.
Pana sa pregatesc blenderul, jumatate din budinca s-a evaporat :))))
Budinca se lasa putin la temperat.
Blenderul ErgoMixx de la Bosch se conecteaza la o sursa de curent. In vasul blenderului, se adauga cateva linguri de budinca, sos de ciocolata dupa gust si 20-30 ml bautura din orez. Se asaza capacul si se paseaza pana se obtine o budinca densa si inchegata. Eu am folosit cateva impulsuri, la viteza 2 si vreau sa va spun ca a mers brici.
Se toarna in borcanase, alternand cu sos de ciocolata si capsuni taiate.
Este un desert mega, mega delicios, usor de pregatit si va recomand sa il incercati si voi!
Sa va fie de folos!

Multumesc Sano Vita si Bosch pentru darurile frumoase!

Daca v-ar placea sa primiti si voi asa bunatati, va astept la un concurs in pagina mea de facebook, asa ca urmariti pagina ca sa aflati primii cand incepe concursul.
     
   
   
     

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive