Tot imi dadea tarcoale o pofta de ceva dulce cu nuca de cocos, asa ca primul gand a fost direct la aceasta Rulada cu nuca de cocos si capsuni.
A iesit atat de gustoasa, pufoasa, alba, inca Veveritoiul meu a zis: “mami, asta e rulada Alba ca Zapada”? :)))
Si atunci m-am gandit ca i se potriveste acest nume, iar pentru pitic am denumit-o fix asa Rulada Alba ca Zapada, iar Veveritoiul si Teroristul – doi dintre pitici :))
Aceasta Rulada cu nuca de cocos si capsuni nu contine faina, nu contine zahar, insa a iesit perfect la gust.
Am folosit Green Sugar pudra la blat, ciocolata alba cu GS la crema, multa nuca de cocos si capsuni proaspete. Contrastul de dulce si acrisor fresh a fost grozav, asa ca daca vreti sa va rasfatati familia sau prietenii cu ceva bun, usor si delicios, incercati acest desert cu nume de personaj din poveste :))
Sa va fie de folos!
Timp preparare: 1 h Nr. portii: 10 Tava mare aragaz Complexitate: medie
Ingrediente:
blat:
10 albusuri (oua de gaina) la temperatura camerei
1 praf sare
7 lg Green Sugar pulbere
10 lg fulgi nuca de cocos
1 lgta coaja rasa lamaie
crema:
200 gr ciocolata alba cu Green Sugar
200 ml smantana lichida
50 ml lapte cocos (partea solida)
200 gr fulgi de nuca de cocos
zeama si coaja 1/2 lamaie
in plus:
capsuni proaspete
fulgi de cocos
Mod de preparare:
Se pregateste blatul cu nuca de cocos.
Se porneste cuptorul la 180 grade C.
Intr-un vas mai mare, se spumeaza albusurile (+ un praf de sare) cu ajutorul unui mixer. Cand acestea devin dense si albe, se adauga indulcitorul, mixand in continuare.
Odata obtinuta o bezea ferma, se adauga nuca de cocos si coaja de lamaie, amestecand usor cu o spatula pana la omogenizare.
Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz (lata) prevazuta cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit, se reduce temperatura la 170 grade C si se lasa la copt pana se rumenesc foarte usor marginile, aproximativ 25 minute.
Se scoate din cuptor, se scoate din tava si se asaza pe un prosop de bucatarie, se lasa cateva minute la temperat, apoi se ruleaza calda. Se lasa asa pana se raceste de tot.
Intre timp, se pune la incalzit smantana, apoi cand s-a infierbantat, se ia de pe foc si se pun banutii de ciocolata si lapte de cocos, amestecand pana se omogenizeaza compozitia. Se adauga fulgii de cocos si zeama si coaja de lamaie.
Se lasa la temperat crema, apoi se pune la rece minim 2 ore.
Dupa acest timp, se ia blatul de rulada, se desface usor sa nu se rupa si se intinde crema in strat egal. Se pastreaza putin crema intr-o canita pentru a unge rulada deasupra.
Se asaza capsuni proaspete, taiate felii sau cuburi, apoi se ruleaza usor. Se glazureaza cu restul de crema, apoi se presara fulgi de nuca de cocos (fiti generosi).
Arata foarte bine a dumneavoastra, din pacate cand am pus 140gr. de fulgi de cocos in crema (din cei 200 din reteta), a devenit un aluaț-el foarte de greu de presarat,nu intins pe blatul deja sensibil. Nu am loc aici sa descriu tragi-comedia ce a rezultat :)) intrebare: poate ati gresit cu un 0 cantitatea de fulgi de cocos de pus in crema? Pana acolo totul arata foarte bine, promițător chiar
Buna, Ioana! Crema facuta din ganache de ciocolata alba iese mai moale decat una cu ciocolata cu cacao, din acest motiv am folosit fulgi de cocos in cantitate mai mare. Imi pare rau ca a iesit prea tare crema si greu de intins pe blat. In cazul ruladei mele a fost ok, crema densa, dar am intins cu usurinta pe blat. Chiar imi pare rau ca nu a iesit. Poate incerci cu o cantitate mai mica de fulgi, sau poate ca ceva mai multa smantana. Daca repet aceasta crema, revin cu cateva poze. Multumesc pentru feedback, sper sa nu fii mahnita pe mine.
2 Comments
Ioana Negutu
27 mai 2021 at 15:35Arata foarte bine a dumneavoastra, din pacate cand am pus 140gr. de fulgi de cocos in crema (din cei 200 din reteta), a devenit un aluaț-el foarte de greu de presarat,nu intins pe blatul deja sensibil. Nu am loc aici sa descriu tragi-comedia ce a rezultat :)) intrebare: poate ati gresit cu un 0 cantitatea de fulgi de cocos de pus in crema? Pana acolo totul arata foarte bine, promițător chiar
Laura Nechita
31 mai 2021 at 17:51Buna, Ioana! Crema facuta din ganache de ciocolata alba iese mai moale decat una cu ciocolata cu cacao, din acest motiv am folosit fulgi de cocos in cantitate mai mare. Imi pare rau ca a iesit prea tare crema si greu de intins pe blat. In cazul ruladei mele a fost ok, crema densa, dar am intins cu usurinta pe blat. Chiar imi pare rau ca nu a iesit. Poate incerci cu o cantitate mai mica de fulgi, sau poate ca ceva mai multa smantana. Daca repet aceasta crema, revin cu cateva poze. Multumesc pentru feedback, sper sa nu fii mahnita pe mine.