Menu
Dulciuri / Prajituri

Negresa cu cirese

Aceasta negresa cu cirese este un desert simplu, perfect pentru orice zi din saptamana, buna si la cafea, buna si pentru pachet.

Am plecat de la reteta indragitei Anna Olson, pe care am adaptat-o si a rezultat aceasta prajitura. Acest blat contine si cafea, asa ca va puteti da seama cat de mult mi-a placut.

Eu am dublat portiile pentru o tava maai mare, dar va las reteta de baza, asa cum am preluat-o si eu.

Mai multe retete Negresa

reteta negresareteta negresa

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 20 Complexitate: medie Dimensiune tava: 20 x 20 cm

Ingrediente:

  • 100 gr faina
  • 120 gr zahar
  • 30 g cacao
  • 60 gr unt rece, taiat cubulete
  • sare
  • 60 ml espresso
  • 60 ml lapte
  • 1 ou
  • pepite ciocolata
  • rom/ vanilie
  • praf de copt
  • cirese
  • ciocolata

Mod de preparare:

Intr-un vas, se cern faina, cacaua, zaharul, praful de copt si sarea. Se adauga untul rece, taiat cuburi foarte mici si se mixeaza cu ajutorul unui robot sau mixer (cu palete de aluat). Aluatul trebuie sa iasa faramicios, de aceea este important ca untul sa fie rece.

Separat, in alt vas, se amesteca oul, laptele, espresso fierbinte si romul sau vanilia. Se adauga peste compozitia uscata, mixand continuu pana se obtine o compozitie fina, omogena.

Se toarna intr-o tava de copt prevazuta cu hartie pergament, se adauga cirese desamburite si pepite de ciocolata pe suprafata blatului, apoi se coace in cuptor, la 170 grade C, coacere sus – jos, cu ventilatie, timp de aproximativ 30 – 35 minute. Se poate face proba cu scobitoarea.

Dupa coacere, se lasa la temperat in tava.

Se garniseste cu ciocolata topita si cirese proaspete.

Sa va fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.