Aceste Cornuri foietate cu telemea si spanac sunt o bunatate, cu un aluat simplu de casa, cu umplutura generoasa de branza, spanac si leurda. Sunt grozave, pe cuvantul meu!
In timp ce scriu reteta, savurez unul. Au iesit usor crocante, cu un aluat care se desface in foite, cu aroma grozava de primavara, sarate pe gustul meu.
Stiti ca sunt fan saraturi, asa ca nu e ceva nou in lista mea de retete aceasta combinatie. :))
Mai multe retete de Saraturi, gasiti aici.
Aluatul este unul simplu, dar cu unt intre straturi, astfel incat la final, te duce cu gandul la textura pateurilor de la patiserie.
Daca v-am facut pofta, va invit sa cititi reteta.
Timp de preparare: 2 h Complexitate: medie Nr. portii: 20
Ingrediente Cornuri foietate cu telemea si spanac:
- aluat:
- 500 gr faina de grau 00
- 1/2 lgta sare
- 20 gr drojdie proaspata (+ 1 lgta zahar + 30 ml apa calduta)
- 200 – 230 ml lapte (sau apa) in functie de tipul fainii
- 2 lg ulei
- in plus:
- 60 gr unt moale
- umplutura:
- 350 gr telemea oaie
- 250 gr branza de vaci
- 400 gr spanac proaspat
- 1 leg leurda proaspata
- 2-3 lg ulei de masline
- condimente dupa gust
- 2 oua
- in plus:
- 1 ou
- seminte de susan
Mod de preparare Cornuri foietate cu telemea si spanac:
Faramiteaza drojdia intr-un bol, adauga 1 lgta de zahar si putina alba calduta. (nu fierbinte) Lasa pana se activeaza maiaua.
Pune faina intr-un bol, adauga sarea intr-o margine. Fa un locas in mijlocul fainii, adauga drojdia si laptele. Incepe sa framanti manual sau cu ajutorul unui robot. Framanta pana devine omogen si dens aluatul. La final, stropeste-l cu putin ulei si modeleaza-l sub forma de bila. Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp, spala spanacul si leurda. Toaca-le fasii si pune-le la rumenit in putin ulei de masline, cat sa se inmoaie. Lasa apoi la racit.
Intr-un bol, pune branzeturile si faramiteaza-le. Amesteca cele doua si adauga-le peste branza. Adauga si spanacul cu leurda si amesteca bine toate ingredientele. Poti adauga condimentele tale preferate.
Dupa ce a dospit, scoate aluatul pe blatul de lucru uns cu putin ulei si imparte-l in 4 portii egale.
Intinde prima bucata de aluat in strat egal si subtire si unge toata suprafata cu putin unt moale. Pune foaia de aluat pe o farfurie.
Intinde alta parte de aluat, unge-o cu putin unt si asaz-o peste prima foaie. Procedeaza la fel si cu a treia bucata de aluat.
Intinde si ultima parte de aluat, nu mai e nevoie sa o ungi. Asaz-o peste celelalte foi.
Intinde usor toate cele 4 foi suprapuse in strat egal si subtire si imparte-l in triunghiuri potrivite. Asaza cate o lingurita de umplutura la baza fiecarui triunghi si ruleaza strans.
Pune toate cornurile in tava tapetata cu hartie de copt. Lasa-le la dospit inca 20 minute, apoi unge-le cu ou batut si presara seminte de susan.
Coace cornurile in cuptorul preincalzit, la 190 de grade C, timp de 15-20 de minute sau pana se rumenesc frumos.
Dupa ce s-au copt, scoate tava din cuptor si lasa cornurile la racit. Transfera-le apoi pe un gratar de bucatarie ca sa nu se umezeaza baza d ela abur. Sunt grozave, mai bune decat la patiserie.
Sa va fie de folos!
No Comments