Acesti covrigi sunt chiar grozavi si pentru a-i prepara ai nevoie de 3 ingrediente principale pentru aluat. Suna bine, nu-i asa?
Inca de cand am vazut reteta pe bucataras, am stiut ca ii voi face si eu si nu imi pare rau. Chiar ies buni. Stii acei bagels care se oparesc in apa clocotita? Covrigii astia sunt la fel de buni. Ai mei au devenit fani, iar eu ma bucur ca ii pot pregati repede.
Daca sunteti fani covrigi de casa, gasiti mai multe retete aici.
Poti servi acesti covrigi in combinatie cu alimente sarate sau dulci, ce iti place ti3. Nu rezista mult in tava, se mananca imediat. La cat de usor se fac, ii poti pregati calzi ori de cate ori vrei sa ii savurezi.
Sa va fie de folos!
Timp preparare: 40 min Nr. portii: 6 Complexitate: minima
Ingrediente Covrigi din 3 ingrediente, reteta foarte simpla:
- aluat:
- 400 gr faina de grau 00
- 200 gr iaurt grecesc
- 200 ml kefir
- un praf de sare
- un plic praf de copt (10 gr)
- in plus:
- 1 ou
- seminte
Mod de preparare Covrigi din 3 ingrediente, reteta foarte simpla:
Treaba merge foarte repede.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Tapeteaza cu hartie de copt tava de la aragaz.
Intr-un bol, pune faina, un praf de sare si praful de copt, apoi amesteca usor cu un tel. Adauga iaurtul si kefirul si amesteca bine, bine pana se omogenizeaza aluatul. Daca ti se pare ca iese prea moale, poti adauga 1 lg de faina, dar nu mai mult.
Eu am preferat sa il scot pe un blat infainat si sa il portionez in 6 parti egale.
Formeaza o bila din fiecare si fa o gaura in mijloc ca sa obtii un covrig. Nu te ingrijora daca nu ies perfecti, ies atat de gustosi incat nu mai conteaza.
Procedeaza la fel cu toate portiile de aluat si asaza covrigii in tava. Unge-i cu ou batut si presara seminte. Daca nu vrei, poti sa ii lasi simpli, sa ii ungi cu putina apa.
Coace covrigii in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute sau pana se rumenesc frumos.
Dupa ce s-au copt, scoate tava din cuptor si acopera covrigii cu un prosop curat si lasa-l sa se raceasca.
Sunt tare gustosi si pufosi.
No Comments