Sunt atat de incantata de cum au iesit aceste briose cu afine la air fryer incat as putea sa le fac zilnic.
Cel mic era tare nerabdator sa manance din ele, aproape ca i-am surprins manuta plina de cerneala cum se pregatea sa ia una. :))) Dupa ce a muscat din briosa, a spus: „Mami, sunt pufoase rau! si ce bune!”. Va dati seama ca m-a bucurat nespus. Au urmat inca doua, hotarand sa ii lasam si fratelui lui mai mare cateva. :)))
Toata pregatirea aluatului nu dureaza mai mult de 10 minute, iar coacerea in air fryer: 12-14 minute. Cand le-am vazut ce frumos au crescut si cat de pufoase au iesit, m-am bucurat tare mult.
Am folosit reteta de aluat de la Madlene, dar am adaugat afine congelate si au iesit foarte gustoase.
Daca nu aveti un air fryer, le puteti coace in cuptor, la 170 grade C, pentru 20-25 de minute, in functie de cuptor.
Haideti sa vedeti cat de usor am pregatit aceste briose cu afine la air fryer!
Timp preparare: 30 min Nr. portii: 6 Complexitate: medie
Ingrediente Briose cu afine la air fryer:
- 4 ouă de găină (la temperatura camerei)
- un praf sare
- 120 gr zahăr
- 150 gr făină de grâu
- 120 gr unt topit
- 5 gr praf copt
- extract de portocale
- pastă de vanilie
- 80 gr afine congelate
Mod de preparare Briose cu afine la air fryer:
Topeste untul si lasa-l la racit.
Puteti pregati aluatul la robot sau intr-un bol cu ajutorul unui mixer.
Mixeaza bine cele 4 oua, un praf de sare si zaharul pana devine spumoasa compozitia si devine aerata. Adauga pasta de vanilie si extract de portocale. Poti folosi aromele tale preferate.
Amesteca faina cu praful de copt si incorporeaza-le in compozitia de oua, adaugand cate o lingura, nu toata faina odata.
La final, incorporeaza in fir subtire untul topit si racit.
Adauga afinele si amesteca usor cu ajutorul unei spatule.
Compozitia va iesi fluida, este exact cum trebuie.
Toarna aluatul in formele de copt. Eu am folosit forme din carton si am obtinut 6 briose mari.
Asaza formele in cosul aparatului. Conecteaza air fryerul la o sursa de curent, selecteaza functia Bake, temperatura 170 grade C, seteaza timpul la 12-14 minute, in functie de cat de mari sunt formele. Dupa 12 minute, poti deschide cosul aparatului si sa faci proba cu scobitoarea.
Dupa coacere, deconecteaza aparatul si scoate briosele. Lasa-le putin la temperat, apoi le poti servi pudrate cu zahar.
Iti garantez o reteta de briose super pufoase, dulci si intr-un timp record.
Sper sa incercati si voi reteta!
No Comments