Cand ai pofta de un desert bun si rapid, iti recomand sa incerci aceste delicioase Rulouri fragede cu mere.
Aluatul e facut cu untura, iti poti imagina cam cat de fraged iese, iar umplutura de mere calite bine, fara zahar adaugat, cu aroma minunata a scortisoarei… un deliciu!
Dupa ce le scoti din cuptor, efectiv iti pierzi rabdarea si le gusti asa fierbinti. Nu spun ca e bine, dar te nauceste mirosul.
Vezi si reteta de Tarta cu mere
Din aceasta cantitate de aluat, au iesit 20 de rulouri. Evident, ai mei le-au devorat in aceeasi zi, cu rugamintea sa mai fac :)))
Sunt atat de bune si fragede, incat merita sa le faceti si voi. Important este sa aveti chef de ras si calit mere :)))
Sa va fie de folos!
Timp preparare: 1,5 h Nr. portii: 20 Complexitate: mediu
Ingrediente Rulouri fragede cu mere:
- aluat:
- 400 gr faina de grau
- un praf sare
- 120 gr untura de porc
- 80 gr smantana fermentata (20%)
- 2 oua de gaina
- 50 gr zahar
- umplutura:
- un borcan 800 gr mere rase si scazute bine (conservate)
- scortisoara pudra
Mod de preparare Rulouri fragede cu mere:
Daca nu aveti mere rase la borcan, atunci este necesar sa pregatiti umplutura. 2 kg de mere se spala, se curata si se rad. Se calesc intr-o cratita lata pana scade tot sucul lasat si compozitia devine consistenta si legata. Se lasa la racit, apoi se adauga scortisoara dupa gust. Daca doriti, puteti adauga zahar dupa gustul vostru. Eu nu am adaugat, merele fiind suficient de dulci.
Aluatul se pregateste foarte usor.
Intr-un vas se adauga untura, smantana fermentata, sarea, cele doua oua si zaharul. Se amesteca bine cu un tel, apoi se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic. Se infoliaza si se pune la frigider.
Dupa ce a stat la rece minim o jumatate de ora, se scoate si se imparte in 4 portii. Se lucreaza cu cate o portie, restul de aluat va sta in frigider.
Se intinde aluatul subtire, in forma de dreptunghi. Se portioneaza in dreptunghiuri de 8 x 7 cm. La marginea fiecarui patrat se asza umplutura de mere, se presara scortisoara rasa si se ruleaza pana la capat.
Se asaza in tava de copt, cu marginea lipita dedesubt ca sa nu se desfaca la copt. Se procedeaza la fel cu restul de aluat.
Inainte de coacere, rulourile trebuie sa stea la rece minim o jumatate de ora.
Se coc in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, timp de aproximativ 15 – 20 minute. Cand devin usor rumene pe margini, e semn ca sunt coapte. Se scot apoi (miros senzational) si se lasa la temperat putin in tava, apoi se transfera pe un gratar de bucatarie.
Se pudreaza cu zahar pudra dupa ce s-au racit bine. (daca reusiti sa nu le mancati asa calde :)))
Sa va fie de folos!
No Comments