Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

Fursecuri fragede cu ciocolata alba si merisoare

Va fac pofta astazi cu aceste Fursecuri fragede cu ciocolata alba si merisoare care se fac usor si repede. Chiar se topesc in gura.
Un pic prea dulci pentru gustul meu, dar sunt grozave. Ingrediente putine, se fac repede si se mananca..la fel de repede :))))

Mai multe retete fursecuri

Cu siguranta voi repeta aceasta reteta, sunt incredibil de fragede!
Haideti sa vedeti cum se fac!

Timp de preparare: 30 min Nr. portii: 15

Ingrediente:
  • 120 gr unt de calitate (moale)
  •  80 gr zahar tos sau pudra. (eu am folosit pudra)
  •  1 praf sare
  • 1 galbenus ou (eu am folosit de tara)
  • 150 gr faina
  • 1/2  plic praf de copt
  • 100 gr ciocolata alba de calitate
  • 100 gr merisoare confiate

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, punem untul, zaharul, un praf de sare. Amestecam cu o lingura de lemn. Eu am o lingura de lemn, pe care o folosesc numai la prajituri, atunci cand trebuie sa amestec usor, si nu cu mixerul. Imi place sa amestec cu lingura, simt mai bine ca prajituresc.


Dupa ce am amestecat bine, adaugam galbenusul. Continuam sa amestecam pana incorporam bine galbenusul.
Punem praful de copt peste faina si amestecam cu o furculita astfel incat praful de copt sa se distribuie egal.
Ciocolata o tocam grosier, nu are importanta cum iese.
Adaugam faina peste compozitia de unt, apoi ciocolata tocata si merisoarele. Amestecam iar cu lingura pana obtinem un aluat moale, omogen, care miroase taree bine.


Pornim cuptorul. Pregatim o tava, asezam o hartie de copt. Luam cu lingura din compozitie si asezam atent in tava cate o gramajoara din aluat. Nu este nevoie sa modelam. Mie imi plac sa iasa mai rustic, nu perfect rotunde sau cum procedam cand le decupam. Asadar, formam gramajoare si dam tava la cuptorul incins.

Lasam la foc mediu, cam 15 minute. Le vedem usor rumenite pe margine si apoi le scoatem din cuptor. Ele se vor aplatiza un pic.


Le lasam sa se raceasca, pentru ca sunt extrem extrem de fragede si se pot rupe foarte usor. Dupa ce s-au racit, le scoatem pe un gratar. Ele se vor intari un pic si vor fi numai bune.
Sunt extrem de bune, fragede si dulci. Le recomand cu drag!

Tipsuri:
– folositi unt de calitate. Eu am avut proasta inspiratie candva, sa cumpar un unt oarecare pentru fursecuri. Se simtea un gust rau si gretos.
– nu le lasati mult in cuptor, este preferabil, si o spun din proprie experienta, sa stati langa ele cat se coc.
– sunt extrem de dulci, data viitoare cu siguranta voi injumatati cantitatea de zahar, pentru ca fiind si ciocolata in compozitie, practic e dublu zaharul. Daca preferati mai dulce, pastrati cantitatea din reteta. Eu insa, prefer mai putin dulci.
– se pot orna dupa bunul plac.

 

11 Comments

  • Rocsy Ciobanu
    25 martie 2014 at 16:22

    Am auzit ca dai fursecuri bune si am venit repede. Pup!

    Reply
    • Laura Nechita
      27 martie 2014 at 13:49

      Rocsule, dau :)))) bune rau! cam dulci, dar bune! :)))) te pup!

      Reply
  • Timea
    25 martie 2014 at 18:34

    Ce mult imi plac!Trebuie sa fac si eu!

    Reply
    • Laura Nechita
      27 martie 2014 at 13:52

      Timea, sigur iti vor placea! Muaah!

      Reply
  • Liana10
    25 martie 2014 at 22:29

    Ha! am pus si eu ochii pe ele, ba chiar am cumparat merisoare 😛

    Reply
    • Laura Nechita
      27 martie 2014 at 13:53

      Liana, sa imi spui daca ti-au placut! :)))) Te pup!

      Reply
  • dia_diana58
    26 martie 2014 at 11:52

    Sweeto 🙂 , trag o fuga la Focsani ptr minunatiile astea , ce zici ?

    Reply
    • Laura Nechita
      27 martie 2014 at 13:53

      Merita ca sunt tare bune :)))) Multam de vizita!

      Reply
  • Corina
    26 martie 2014 at 12:33

    Superbe sunt! De gust nu ma indoiesc!

    Reply
    • Laura Nechita
      27 martie 2014 at 13:54

      Corina, muaah! hai ca pun si de o cafea :))))

      Reply
    • Laura Nechita
      27 martie 2014 at 13:54

      Corina, muaah! hai ca pun si de o cafea :))))

      Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.