Menu
Dulciuri / Prajituri

Negresa cu rom si cafea

Mare iubitoare a deserturilor cu cafea, m-am rasfatat zilele trecute cu cateva cuburi din aceasta delicioasa Negresa cu rom si cafea.

Mai multe retete deserturi cu cafea

Eu zic ca o reteta de negresa este fix ca rochia neagra simpla din garderoba unei femei, perfecta pentru orice ocazie, gata sa iti salveze ziua atunci cand nu stii cu ce sa te imbraci. La fel si o portie delicioasa de negresa, buna pentru orice ocazie, simplu de facut si usor de savurat.

Un desert simplu, dar plin de savoare, gata oricand sa iti ridice moralul sau sa te energizeze intr-o zi mai intensa.

Ca de obicei, va recomand sa folositi o ciocolata de calitate si o cafea intensa, pregatita proaspat. Eu m-am imprietenit cu espressorul automat Avanza de la Melitta cu ajutorul caruia am pregatit o cafea extraordinar de buna, perfecta pentru desertul meu.

Reteta pentru negresa cu rom si cafea o gasiti mai jos.

negresa cu cafea negresa cu cafea negresa cu cafea negresa cu cafea

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 12-14 Dimensiune tava 20 x 20 cm Complexitate: medie

Ingrediente:

  • 100 gr unt
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 80 gr zahar brut
  • 70 ml cafea intensa
  • 20 ml rom (eu am folosit alcool rom)
  • 30 ml lapte
  • 120 gr faina de grau
  • 1 vrf cutit bicarbonat sodiu
  • 1 lg cacao neagra
  • Pt glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml cafea

Mod de preparare:

Intr-un vas, se mixeaza untul moale, cu un praf de sare si zaharul brut. Se incorporeaza cate un ou, mixand bine dupa fiecare.
Separat, se topeste ciocolata impreuna cu laptele si cafeaua. Se omogenizeaza si se lasa putin la temperat.
In compozitia de unt si oua, se adauga ciocolata topita, mixand bine. Se adauga faina cernuta cu cacaua si bicarbonatul de sodiu si se omogenizeaza.
Compozitia se toarna intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu zahar.
Se coace la 170 grade C, timp de 40- 50 min.
Dupa coacere, se scoate si se lasa la temperat.
Ciocolata topita se topeste impreuna cu cafeaua.
Negresa se portioneaza in cuburi si se glazureaza cu ciocolata topita.
Este incredibil de pufoasa si aromata.
Nota: pentru amatorii gustului extra dulce, le recomand sa foloseasca ciocolata cu lapte.
Sa va fie de folos!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Cristina Toth
    20 august 2020 at 17:47

    Felicitari pentru noua casuta! Iar prajitura aceasta este de vis!!!

    Reply
    • Laura Nechita
      20 august 2020 at 19:20

      Cristina, iti multumesc tare mult! ❤ Imi prind bine toate incurajarile! ❤😘

      Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.