Abia asteptam sa va impartasesc bunatatea asta de Pui cu rosii si usturoi la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot.
Am facut cunostinta cu acesta de putin timp, dar m-am atasat imediat de el. Gateste de nu se mai opreste :)) Stiti ca eu sunt fan CrockPot, de aceea si recomand cu toata increderea acest stil de gatit.
Mai multe retete CrockPot gasiti aici
Are multe functii si nu sunt nevoita sa folosesc 10 vase de gatit ca sa obtin o mancare.
Nu trebuie sa pazesc mancarea.
Gateste extraordinar si poti alterna functiile lui in timp ce gateste.
Am folosit atat functia Roast, cat si Saute la final, pentru ca sosul din vas sa scada. Astfel legumele au iesit lipicioase si mega, dar mega delicioase.
Acest pui cu rosii si usturoi la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot a iesit extraordinar de suculent, bine gatit, o friptura perfecta care ne-a asigurat un pranz de boieri :))
Ce poti gati la el? Incepand cu mancaruri usoare de legume, fripturi, peste la aburi, pana la paine si cozonac.
Nr. portii: 4 Timp preparare: 2,5 h Complexitate: medie
Ingrediente:
- un pui de tara, crescut natural
- 800 gr rosii de gradina, coapte bine
- 4 – 5 ardei kapia rosii + galbeni
- 3 – 4 capatani usturoi
- 1 ceapa rosie
- 30 ml ulei de masline
- 80 gr unt
- boia dulce
- cateva crengute cimbrisor
- sare
- condimente dupa gust
Mod de preparare:
Intai se pregateste untul aromatizat. Intr-un castronel, se pune untul moale, sare, boia, piper.
Se amesteca pana la omogenizare.
Puiul se transeaza pe mijloc. Se unge bine cu untul aromatizat pe sub piele si pe deasupra ei.
Ceapa se curata si se taie rondele subtiri.
Rosiile se spala si se taie felii groase. Ardeii se curata de cotoare si seminte si se umplu cu un cub foarte mic de unt si sare.
Multicookerul 5in1 Digital Crock-Pot se conecteaza la o sursa de curent.
In vasul aparatului, se pun 2-3 lg ulei de masline si sare. Se adauga legumele taiate si cateva crengute de cimbru. Deasupra se asaza puiul.
Se acopera cu capacul si din meniul aparatului, se selecteaza functia ROAST, 130 grade C, cu durata 2 ore.
In acest stadiu, legumele sunt foarte suculente si se pot servi cu sosul lasat in vas.
Dupa cele doua ore, se selecteaza functia Saute/Brown si durata de 15 minute.
15 minute extra cu functia Saute/Brown si legumele vor iesi usor caramelizate si mai scazute.
Dupa incheierea programului, aparatul va trece pe functia de pastrare la cald.
Friptura de pui se serveste cu legume si salata de varza rosie sau dupa preferinte.
Sa va fie de folos!
No Comments