Ca sa va spun o poveste, voi incepe cu provocarea Bucatarasului meu care nu m-a lasat indiferenta.
Marturisesc ca mi-a facut cu ochiul, mi-a starnit curiozitatea si interesul, si micul Coquelet de Bretagne de la Edenia. De aici pana la momentul final, nu a mai fost decat un pas, acela de a cumpara si pregati doi puisori, cu dedicatie speciala pentru provocarea sus mentionata!
Rezultatul? Am fost impresionati, nu numai autosugestionati. Acum, sa nu credeti ca fac reclama, reclama o face Edenia prin canalele de mass media, eu doar va las impresiile mele, desigur.
Puisorii sunt …chiar puisori, la jumatate de kilogram. Nu sunt chiar ieftini, deci sa nu va imaginati ca pretul este de 6 lei/ kg cum am vazut mai nou la puii din galantare. Nu! Dar sincer, prefer mai rar si bun, decat ieftin si prost.
Ceea ce m-a surprins placut, este faptul ca au ramas la fel si dupa ce au stat in cuptor destul timp. Nu s-au injumatatit cum patesc cu “umflatii” din comert. Carnita este frageda, per ansamblu le dau 3 de da!
Ideal ar fi sa am puisorii mei, in batatura mea, insa acest lucru este chiar foarte departe de realizare, mai apelam la cateva surse de pui de curte, insa destul de rare ocaziile.
Revenind la coqueletul nostru, va las in compania unor poze care sper sa va ajute sa va faceti o idee despre cum arata, cum l-am preparat si ce a rezultat!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 2 puisori de Bretagne
- 200 ml vin alb
- un cub unt
- 2 capatani usturoi
- crengute cimbru
- rozmarin
- 2 lgte paprika afumata (dulce si iute)
- ulei de masline
- sare
- 1 vrf. lingurita zahar brut
- cateva ciupercute
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pregatim un vas termorezistent sau o tava in care sa asezam puisorii.
Pregatim puisorii, apoi ii asezam in vas, ii ungem cu putin unt, ii stropim cu ulei de masline. Ii condimentam cu sare, rozmarin, cimbru, paprika, putin si din cea iute. Adaugam cateva crengute de cimbru.
Adaugam vinul in vas, putin apa, restul de unt si un vrf. lingurita zahar.
Taiem capatanile de usturoi la cotor, il asezam cu partea taiata in vas. Aruncam cateva ciupercute intregi.
Mai aruncam o privire sa vedem daca e totul ok, apoi il punem in cuptor, intai la foc iute, vreo 15 minute, apoi la foc mic spre mediu, timp de o ora, poate si mai bine.
Sosul de vin trebuie sa scada, sa devina gros, aromat. Stropim din cand in cand cu sos peste puisori.
Servim cu bagheta prajita pe grill si unsa cu usturoi, salata verde si stingem cu o bere.
[/preparare]
No Comments