Sunt atat de multe mancaruri apetisante, gustoase, genul pe care il doreste toata lumea, dar care sunt intotdeauna blamate pentru “nocivitatea” lor, in special tipul de mancare fast -food.
Fie ca vorbim despre combinatia “nefericita” de carbohidrati, fie ca vorbim de procedeul de preparare termica, aceste mancaruri au “o hiba”. Este drept, mancarea tip fast-food arata bine, este gustoasa, dar eu refuz sa o consum in cadrul magazinelor.
Nu stiu ce carne contin, nu stiu de cand e procesata, dar stiu cu siguranta ca uleiul in care este prajita, are multe zile de folosinta. Alegerea imi apartine, desigur, si drept urmare, am reusit sa reproduc acasa, in bucataria mea, cateva dintre aceste gustari.
Astazi, va fac pofta cu niste aripioare crispy, fara prajeala, fara mizerie pe aragaz, si extra gustoase.
Sunt crocante, rumene, si in acelasi timp, suculente! Ce mai… sunt grozave!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 8 -10 aripioare de pui
- 1 ou batut cu 2 linguri de lapte
- 300 gr fulgi de porumb
- 1 cana faina
- condimente: sare,boia, oregano
- cateva linguri ulei de masline
- 4-5 cartofi
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Spalam foarte bine aripioarele, le curatam de eventuale resturi de fulgi. Le puteti taia in doua sau le puteti lasa intregi. Le punem in aparatul de gatit la aburi, presaram sare si le gatim 10 minute, nu mai mult. Daca nu aveti steamer, puneti la fiert o oala cu apa, umpluta pe jumatate, adaugati o strecuratoare mare sau o sita, puneti aripioarele acolo si acoperiti cu un capac. Lasati 10-15 minute.
Intre timp, batem un ou intr-un castronel, punem o cana de faina in alt castronel, iar fulgii de porumb ii faramitam cu mana sau cu un sucitor.
In castronelul cu faina, punem un praf de sare, boia si oregano si amestecam.
Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul.
Scoatem aripioarele, ele vor fi lipicioase. Le tavalim prin faina condimentata, apoi prin ou batut si apoi prin fulgii de porumb. Presam un pic pe fiecare parte. Apoi le transferam in tava de copt.
Le punem la copt, la foc iute, cam 10 minute.
Ies rumene, crocante, iar cand muscati din ele, sunt suculente. Cu siguranta le veti face des. Nu au nevoie sa stea mult in cuptor, fiindca ele sunt patrunse si gatite de la aburi.
Cartofii ii curatam si ii spalam, ii taiem fasii groase. Ii punem 10 minute maxim, la aburi, apoi ii transferam intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Presaram un pic de sare, ulei de masline, apoi rozmarin, oregano,boia si fulgi de porumb. Ii punem in cuptor, la foc iute, tot maxim 10 minute.
Sunt deliciosi.
Pregatim un sos de usturoi cu iaurt si condimente.
Garantez ca va veti rasfata cu asa meniu, desi combinatia nu este tocmai una de adoptat in fiecare zi:)))
[/preparare]
2 Comments
Cristea Dana
3 februarie 2015 at 6:05Foarte faine! Fac si eu la fel si sunt super bune, pup :*
simonacallas
8 februarie 2015 at 20:00Ce bine arata <3 Nu m-am gandit ca se pot face si la cuptor, e mult mai sanatos asa 🙂