Menu
Dulciuri / Prajituri

Braduti dulci cu biscuiti, nuca si cacao

Cand eram copil, gaseam in cofetarii, niste rulouri cu cacao, cartofi parca se numeau. Se faceau din resturi sau din prajiturile care nu se vindeau o perioada. Ce buni mai erau, ce gust bun. De fapt, cand eram copil, toate prajiturile de cofetarie erau bune si gustoase. Astazi…nu mai sunt…si o spun cu regret!
Dar haideti sa vedeti ce bijuterici dulci frumoase ne-a impartasit Adina . Practic, ea le-a dat viata, pentru ca la ea am vazut prima data si mi-a ramas gandul la ele inca de atunci. Asa de frumoase si ingenioase, incat ne-au cucerit pe loc. Apoi am vazut la Timi, si iar mi-am propus sa le fac si eu.
Abia acum am reusit sa ma mobilizez si sa fac si eu pentru piticii mei. Si ce credeti, gustand dintr-unul, am simtit acel gust de odinioara al cartofilor din cofetarie. M-am bucurat ca un copil.  Am dus si la piticii de la gradi. Si piticii mei au mancat cu pofta braduti!
Sper ca v-am convins sa ii incercati! Puteti combina ingrediente dupa bunul plac, data viitoare, eu mi-am propus sa ii fac albi.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 500 gr biscuiti simpli
  • 250 gr miez de nuca (coapta in cuptor)
  • 250 ml lapte dulce
  • 40 gr cacao neagra
  • 50 gr nuca de cocos
  • 50 gr unt
  • 3 linguri miere naturala
  • scortisoara macinata
  • 2 linguri rom condimentat
  • bombonele mici, colorate

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Intr-un vas, punem laptele, untul si le incalzim usor. Apoi adaugam mierea si amestecam pana se topesc si untul si mierea si obtinem un laptic mai dens.
Biscutii si nuca le tocam la robot sau cu ajutorul unui sucitor.
Intr-un vas mai mare, punem pesmetul, nuca de cocos, adaugam cacaoa si scortisoara si amestecam usor ca sa se distribuie uniform.

Adaugam laptele caldut si amestecam cu o lingura. Adaugam romul. Imbracam o manusa deunica folosinta si incepem sa framantam cu mana, pana obtinem o compozitie nelipicioasa.

Luam forma de bradut, luam cu mana o bucata de aluat si o indesam in forma, presand. Desfacem cu atentie laturile formei, scoatem usor bradutul. Manevram cu atentie, sunt destul de “modelabili”. Pudram cacao pe un platou si asezam fiecare bradut acolo.


Ca sa obtinem diferite borduri/ decoruri, presaram inainte, in forma nuca de cocos sau bombonele si abia apoi introducem aluat. La sfarsit, dam la rece bradutii. Eu am pudrat unii cu cacao, altii cu scortisoara.
Sunt tare gustosi si de efect si sunt convinsa ca va vor placea si voua!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

18 Comments

  • Maria Udrea
    27 februarie 2015 at 15:12

    Eu n-am forme din alea, dar am sa caut, ca tare frumusei mai sunt bradutii astia!
    I-am vazut si la Timea de sarbatori si tot asa am zis si atunci ca o sa achizitionez forme :))))

    Reply
  • Alina Vicu
    27 februarie 2015 at 15:32

    Poti sa ma consideri si pe mine un pitic si sa-mi dai macar vreo duzina asa? :)))

    Reply
  • Pr.Victor
    27 februarie 2015 at 15:44

    Aparent ai zice că-s migăloase, dar pe lângă alte sofisticării culinare deja par joacă de copil. Bine, nu se pune problema să fac eu aşa ceva, doar am zis. 😀
    Altfel, le cunosc gustul, nici din mine n-au dispărut gusturile copilăriei.
    Bravo, Laura!

    Reply
  • simonacallas
    27 februarie 2015 at 16:00

    Tare dragalase sunt prajituricile tale, brava! Cred ca e salam de biscuiti reinventat 🙂

    Reply
  • simonacallas
    27 februarie 2015 at 16:00

    Tare dragalase sunt prajituricile tale, brava! Cred ca e salam de biscuiti reinventat 🙂

    Reply
  • Anca B.
    27 februarie 2015 at 16:17

    Ce frumos arata!!!!

    Reply
  • Carte De Retete
    27 februarie 2015 at 19:21

    Ce bine ti-au iesit! Cred ca o sa incerc si eu cu nuca <3

    Reply
  • Laura Nechita
    27 februarie 2015 at 20:32

    Merisor, eu am luat de aici mai multe chestii, dar mai demult. http://www.pandortex.ro/kereses/forma-patiserie–piramida-c4144
    Iti multumesc pentru vizita, seara frumoasa, muah!

    Reply
  • Laura Nechita
    28 februarie 2015 at 11:50

    Alina, pentru voi cu tot dragul,o duzina imediat :))) Va pupam cu drag!

    Reply
  • Laura Nechita
    28 februarie 2015 at 11:52

    Padre, ce bucurie si onoare mi-ati facut sa treceti pe aici 🙂 Ma bucur ca va plac si sunt convinsa ca v-ar iesi si mai frumoase,stiu eu, asa nebucatar cum sunteti! :000
    Va imbratisam cu toti cu mult drag!

    Reply
  • Laura Nechita
    28 februarie 2015 at 11:53

    Simo, cam asa! Multiple posibilitati, am zis ca data viitoare ii fac albi :))) Multu frumos si weekend placut! Tepup cu drag!

    Reply
  • Laura Nechita
    28 februarie 2015 at 11:53

    Anca, multumesc mult, sunt tare draguti asa mititei:) Te pup cu drag si weekend frumos!

    Reply
  • Laura Nechita
    28 februarie 2015 at 11:54

    Adina, multu a nu stiu cata oara, chiar ma bucur ca IN SFARSIT am reusit sa ii fac, si tu stii de ce spun asta :))) Va pupam cu drag!

    Reply
  • Simona
    7 martie 2015 at 20:43

    Cat sunt de frumosi!!! Si se fac si foarte usor..
    La Multi Ani
    Pupici

    Reply
  • Laura Nechita
    8 martie 2015 at 10:45

    Simo, multu mult! La multi ani si tie, te pup cu mult drag si dor! Zi frumoasa!

    Reply
  • Victoria P.
    28 martie 2015 at 20:01

    Simplu, bun, cu stil si imaginatie…Felicitari! 🙂

    Reply
  • Unknown
    21 noiembrie 2015 at 9:58

    Cat pesmet se pune? Mersi

    Reply
  • Laura Nechita
    21 noiembrie 2015 at 13:38

    In modul de preparare, am mentionat pesmet, referindu-ma la pesmetul de biscuiti (biscuitii macinati). Puteti adauga si alte ingrediente sau arome, dupa gust! Zi frumoasa!

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.