Astazi as dori sa va cuceresc cu o bunatate de Gem de zmeura – reteta fara zahar.

Am cules zmeura proaspata din gradina socrilor, am mancat pe saturate si am decis sa pregatesc si niste gem parfumat de zmeura.

Ca sa putem savura toti cei ai casei, am pregatit gemul cu Green Sugar Gelifiant cu Agar-Agar, 100% natural.

Mie nu imi place dulceata fiarta multa timp, isi pierde din savoare, culoare si aroma. Prefer putin si bun cat sa consumam acum, iar piticii sunt cei mai mari fani, alaturi de niste painite pufoase si un strat subtire de unt.

Mie imi place sa prepar gem, chiar daca fructele nu raman intregi, imi place sa vad culoarea naturala si aroma minunata a fructelor.

Cu Green Sugar gelifiant am reusit un gem perfect, as indrazni sa spun. Foarte aromat, placut la gust, dulce-acrisor si cu o culoare superba, cu 0 zahar ceea ce este cel mai important!

Aici gasiti colectia mea de retete FARA ZAHAR.

Va recomand sa incercati si voi, sa va bucurati de asa bunatate de Gem de zmeura – reteta fara zahar.

gem zmeura

 

Timp de preparare: 20 min Nr. portii: 6 Complexitate: medie

Ingrediente

Mod de preparare

Zmeura se spala usor pentru a se indeparta praful si impuritatile. Se lasa putin la scurs. Se pune intr-un vas larg, se pune la fiert, la foc mic
Intr-un alt vas se amesteca indulcitorul gelifiant cu apa. Se transfera compozitia pe foc, lasand-o pana incepe sa fiarba. Se adauga siropul obtinut peste zmeura si se amesteca foarte usor cu o lingura de lemn. Se adauga cateva feliute de lamaie, taiate subtiri si putina zeama de lamaie.

Eu am vrut sa pastrez fructele intregi, sa nu se separe semintele de pulpa.

Se lasa la fiert, la foc mic, cam 10-15 minute. Se opeste focul, se lasa cateva minute la temperat gemul, apoi se toarna in borcane curate, sterilizate. Se acopera cu capace, se inchid ermetic si se lasa la racit.

Odata racite, se depoziteaza in frigider sau in beci, la racoare.

Sa va fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive