Astazi as dori sa va cuceresc cu o bunatate de Gem de zmeura – reteta fara zahar.
Am cules zmeura proaspata din gradina socrilor, am mancat pe saturate si am decis sa pregatesc si niste gem parfumat de zmeura.
Ca sa putem savura toti cei ai casei, am pregatit gemul cu Green Sugar Gelifiant cu Agar-Agar, 100% natural.
Mie nu imi place dulceata fiarta multa timp, isi pierde din savoare, culoare si aroma. Prefer putin si bun cat sa consumam acum, iar piticii sunt cei mai mari fani, alaturi de niste painite pufoase si un strat subtire de unt.
Mie imi place sa prepar gem, chiar daca fructele nu raman intregi, imi place sa vad culoarea naturala si aroma minunata a fructelor.
Cu Green Sugar gelifiant am reusit un gem perfect, as indrazni sa spun. Foarte aromat, placut la gust, dulce-acrisor si cu o culoare superba, cu 0 zahar ceea ce este cel mai important!
Aici gasiti colectia mea de retete FARA ZAHAR.
Va recomand sa incercati si voi, sa va bucurati de asa bunatate de Gem de zmeura – reteta fara zahar.
Timp de preparare: 20 min Nr. portii: 6 Complexitate: medie
Ingrediente:
- 2 kg zmeura parfumata, coapta
- 1/2 lamaie
- 340 gr Green Sugar Gelifiant
- 200 ml apa
Mod de preparare:
Eu am vrut sa pastrez fructele intregi, sa nu se separe semintele de pulpa.
Se lasa la fiert, la foc mic, cam 10-15 minute sau pana devine legata. Se opeste focul, se lasa cateva minute la temperat gemul, apoi se toarna in borcane curate, sterilizate. Se acopera cu capace, se inchid ermetic si se lasa la racit.
Odata racite, se depoziteaza in frigider sau in beci, la racoare.
Sa va fie de folos!
No Comments