Menu
Dulciuri / Fara zahar / Tarte

Tarta cu ciocolata, visine si cirese

Tarta cu ciocolata, visine si cirese este un desert foarte usor de pregatit, mai ales daca iti este pofta de ceva rapid si bun.

Ador visinele si ciresele, iar daca alaturam si putina ciocolata, deja savoarea este maxima. 🙂

Eu am folosit si de aceasta data Green Sugar Premium, cu putere de indulcire 2:1. Desertul fara zahar devine astfel mai bun, si putem savura o portie mai mare :))

Aici gasiti colectia mea de retete FARA ZAHAR.

Va invit la o portie generoasa si gustoasa de Tarta cu ciocolata, visine si cirese.

 

tarta cu cirese tarta cu cirese

Timp preparare: 40 min Nr. portii: 8 Dificultate: medie Diametru forma: 28 cm

[ingredients title=”Ingrediente”]

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Aluatul se pregateste foarte usor. Untul rece se taie cuburi mici. Faina se amesteca cu un praf de sare, indulcitorul. Se incorporeaza untul rece, amestecand pana se obtine o compozitie nisipoasa. Se adauga 2-3 lg apa rece si se amesteca doar cat sa se omogenizeze aluatul. Se infoliaza si se da la rece timp de 20-30 minute.
Dupa ce a stat la rece, aluatul se desface, se intinde in strat egal intre doua hartii de copt.
Daca nu doriti asa si vreti sa folositi faina, va recomand sa nuu infainati excesiv, aluatul isi va pierde fragezimea.
Aluatul se asaza in forma de copt, se aranjeaza frumos, apoi se inteapa din loc in loc cu ajutorul unei furculite.
Se pune la copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade C, timp de 20 minute maxim. Se scoate apoi, se lasa la temperat.
Crema de ciocolata se pregateste la fel de usor. Smantana lichida se pune intr-un vas, pe foc. Cand se incalzeste, se adauga banutii de ciocolata, amestecand pana se topesc si compozitia devine omogena. Se ia de pe foc, se adauga un cub de unt si se amesteca pana la omogenizare.
Crema se toarna in crusta de tarta, se niveleaza frumos.
Ciresele si visinele se spala, se desamburesc. Se asaza circular peste crema de ciocolata. Tarta se poate pune la rece, in frigider.
Smantana pentru frisca se mixeaza cu ajutorul unui mixer pana capata consistenta si devine pufoasa. Se adauga indulcitorul si mascarpone, se mixeaza pana la omogenizare.
Tarta se garniseste cu multa frisca si se decoreaza cu cirese.
Este un desert foarte usor, gustos si plin de fructe proaspete.
Sa va fie de folos!

[/preparare]

 

   

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.