Astazi va fac pofta cu o reteta de sezon, si anume Dovlecei umpluti, gatiti la slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital. Am folosit ingrediente de sezon, proaspete, din gradina si a iesit o mancare foarte gustoasa, la care nu au rezistat nici macar piticii mei. Au papat, cum imi place mie sa spun, cu falcutele pline. 🙂
Cel mai bun prieten in bucataria mea, alaturi de masina de vase, este slow cooker-ul Crock-Pot. Ador tot ce stie sa pregateasca acest aparat, in special tocanitele de vita sau legumele savuroase, deserturi, etc.
Gatirea lenta, la temperaturi scazute, reprezinta cea mai buna si sanatoasa cale de a obtine o mancare savuroasa, gatita bine, dar mai ales fara a fi nevoie sa stai cu ochii pe aragaz sa nu se arda.
Deseori, pun ingredientele in vas, selectez durata de gatire si imi vad de treaba. Imi este de un real folos in bucatarie si va recomand, daca nu aveti deja unul, sa va cumparati un slow cooker Crock-Pot.
Mai multe retete la slow cooker gasiti aici
Va invit sa cititi mai jos reteta mea de Dovlecei umpluti, gatiti la slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital




Timp de preparare: 6 h Nr. portii: 3 Dificultate: medie
Ingrediente:
- 2 dovlecei de marime potrivita, de gradina
- 400 gr carne tocata de vita (amestec)
- 2 morcovi mici, fragezi
- 1 ceapa medie
- 50 gr orez
- 3 capatani usturoi nou (dupa gust)
- 1 leg marar proaspat
- 1 leg patrunjel verde
- sare
- ulei de floarea soarelui
- 200 ml sos de rosii
- coaja de lamaie bio
Mod de preparare:
Tot ce avem noi de facut pentru aceasta reteta, este sa pregatim dovleceii si carnea, iar slow cooker-ul Crock-Pot se ocupa de restul.
Mai intai, carnea se toaca cu ajutorul unei masini de tocat. Eu va recomand, pe cat posibil, sa tocati acasa orice bucata de carne, sa evitati sa cumparati direct din magazin. Astfel stiti exact ce contine acea portie de carne tocata.
Morcovii si ceapa se curata, se spala bine. Morcovii se rad marunt, iar ceapa se toaca cubulete mici.
Orezul se spala bine. Verdeata se spala bine, apoi se toaca marunt.
Carnea tocata se condimenteaza cu sare, se adauga legumele tocate, orezul, verdeata si 40 ml ulei de floarea soarelui.
Se amesteca bine compozitia de carne si se acopera cu o folie, apoi se pune in frigider timp de minim o ora.
Intre timp, se pregatesc dovleceii. Se spala bine sub apa rece, apoi se portioneaza in bucati potrivite. Se scobesc in interior, se scoate pulpa.
Atentie: nu aruncati pulpa. Pastrati cateva bucatele deoparte, iar restul il radeti marunt si il amestecati in compozitia de carne. Astfel dovleceii vor iesi suculenti si pufosi.
Fiecare cuib de dovlecel se umple cu compozitie de carne.
Aparatul de gatit Crock-Pot 4.7 L Digital se conecteaza la o sursa de curent.
In vasul ceramic din interior, se presara cateva fasii din pulpa de dovlecel scoasa mai devreme.
Se stropeste cu putin ulei de floarea soarelui, se asaza capatinile de usturoi spalate si taiate transversal, pe jumatate.
Se adauga sucul de rosii, se presara putina verdeata, apoi se asaza dovleceii umpluti. Se adauga sare, si la final se rade deasupra putina coaja de lamaie. Veti vedea ce aroma minunata vor avea la final.
Se acopera cu fire de verdeata. Misiunea noastra s-a incheiat aici.
Din meniul aparatului de gatit se selecteaza modul Low, durata de gatit 5 h.
Din acest moment, aparatul de gatit va incepe sa gateasca lent, timp in care fiecare isi vede de treaba lui.
Dupa ce a incheiat programul de gatit, aparatul se comuta pe functia pastrare la cald.
Daca doriti sa ii serviti imediat, se deconecteaza aparatul de la sursa de gatit.
Se savureaza cu smantana, castraveti covesiti si cu cei dragi alaturi.
Sa va fie de folos!
[/preparare]


No Comments