Abia asteptam sa va impartasesc reteta mea de Serbet de zmeura, pregatit la slow cooker-ul Crock-Pot 4,7 L Digital.
Despre serbet, denumire care provine din limba turca, nu stiu sa va spun prea multe.
Va pot spune insa ca am crescut cu el. Copil fiind, stiu ca bunicii din partea tatalui aveau mereu in casa, nu stiu sigur daca preparat de bunica, insa imi amintesc ca atunci cand aveau musafiri peste zi, Iaiaca mea ma ruga sa le pregatesc cate un pahar cu apa si o farfuriuta cu dulceata sau serbet. Era un rasfat pentru musafiri, iar eu mandra tare sa ii pot servi.
Eu nu mancam serbet, de fapt nu eram fan dulciuri, preferam totusi crema la ceasca a bunicii.
Astazi, 30 ani de tarziu, am raspuns unei provocari de a incerca sa pregatesc o reteta de serbet de casa. Am studiat putin retetele vechi, ideea de baza ramanand cu aceeasi compozitie formata din suc de fructe si o cantitate mare de zahar. Unele gospodine spun ca secretul sta in temperatura la care se fierbe, altele spun ca secretul sta de fapt in baterea energica cu un facalet. Eu nu pretind ca am descoperit secretul fericirii, insa va pot spune ca rezultatul ma duce cu gandul la cel din copilarie. Asa ca iata experienta mea pe care v-o impartasesc si voua.
Ca sa pot pastra aroma zmeurei, am decis sa folosesc slow cooker-ul Crock-Pot din dotare, iar rezultatul m-a multumit pe deplin.
Acum serbetul sta in camara, asteptand musafiri pe care sa ii rasfete!
Mai jos gasiti reteta mea de Serbet de zmeura, pregatit la slow cooker-ul Crock-Pot 4,7 L Digital.
Timp preparare: 3,5 h Nr. portii: 2 Complexitate: medie
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 400 gr zmeura de padure
- 1 lg zahar tos
- 100 ml apa
- 1 lamaie
- 500 gr zahar alb, tos
- optional: menta
- 1 lingurita zahar pudra
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
* Nu spumati cat este fierbinte. Lasati la temperat!
[/preparare]
No Comments