Menu
Dulciuri / Fara zahar

Prajitura cu nuci si crema de vanilie – Reteta fara zahar

Va invit la o portie virtuala de Prajitura cu nuci si crema de vanilie – Reteta fara zahar, un desert gustos și ușor de preparat.

Atunci cand zaharul nu este o alegere sau vrei sa echilibrezi putin alimentatia, poti prepara diverse deserturi adaptand retetele cu indulcitor natural. Eu am folosit, ca de obicei, indulcitorul natural de la Green Sugar. Daca vreti sa aflati mai multe despre el, gasiti AICI mai multe informatii.

Prajitura aceasta cu nuci si crema de vanilie este o mega bunatate, nu este foarte complicat de facut si te incanta cu savoarea ei, fara ca acest indulcitor sa ii schimbe gustul.

Mai multe retete fara zahar.

N-ai nevoie de prea multe ingrediente, dar alege-le sa fie de calitate.

Haideti sa vedeti cat de usor se prepara aceasta Prajitura cu nuci si crema de vanilie!

 

Timp preparare: 1 h Complexitate: medie Nr. portii: 30

Ingrediente Prajitura cu nuci si crema de vanilie – Reteta fara zahar:

  • foi cu nuca:
  • 6 albusuri de ou
  • un praf sare
  • 6 lg Green Sugar
  • 6 lg nuca macinata (mai mare)
  • 2 lg faina de grau
  • crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri de ou
  • un praf de sare
  • 8 lg Green Sugar
  • 2 lg pline cu amidon
  • 800 ml lapte
  • pasta vanilie
  • 150 gr unt
  • in plus:
  • 150 gr miez de nuca
  • 1 lg Green Sugar

Mod de preparare Prajitura cu nuci si crema de vanilie – Reteta fara zahar:

Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunile 42 x 38 cm.

Preincalzeste cuptorul la 170 grade C.

Pune intr-un bol 3 albusuri si un praf de sare. Mixeaza bine pana se albesc si capata consistenta, apoi incorporeaza 3 lg de indulcitor si mixeaza bine pana obtii o bezea densa. Adauga 1 lg faina si 3 lg de miez de nuca si incorporeaza-le cu ajutorul unei spatule, in bezea. Amesteca usor, cu miscari ample de jos in sus.

Intinde compozitia in tava de copt, niveland frumos ca sa se coaca uniform. Vei obtine o foaie subtire si dreapta.

Coace in cuptorul preincalzit, la 170 de grade C, timp de 10 minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini.

Dupa coacere, scoate tava din cuptor si transfera foaia cu tot cu hartie de copt pe un gratar de bucatarie.

Procedeaza la fel si fa alta foaie din aceleasi cantitati si acelasi mod de preparare.

Dupa coacere, lasa foile la racit in hartia de copt. Abia dupa ce s-au racit de tot, intoarce-le pe gratarul de bucatarie si indeparteaza usor si cu atentie hartia de copt. Taie fiecare foaie in doua jumatati pe lat, obtinand astfel 4 foi.

Intr-o cratita, pune galbenusurile, un praf de sare, indulcitorul si amidonul. Adauga 2-3 lapte si amesteca energic pana se omogenizeaza, apoi toarna treptat restul de lapte, amestecand constant. Adauga si pasta de vanilie dupa gust.

Transfera compozitia pe foc si las-o la gatit, amestecand constant ca sa nu se prinda. Cand incepe sa se lege crema, reduc focul la mic si lasa in continuare la gatit. Crema este gata cand capata consistenta mai densa si lucioasa. Ia cratita de pe foc si lasa crema la temperat 10-15 minute, apoi incorporeaza untul rece, taiat cubulete. Amesteca pana cand acesta se topeste si crema devine fina si omogena. Las-o la racit, apoi pune-o in frigider pana a doua zi.

Intr-un robotel/tocator, pune miezul de nuca si o lingura de indulcitor si pulseaza de cateva ori pana se macina mai mare nuca.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava pe masura foilor de prajitura.

Asaza prima foaie, pune 1/3 din crema si niveleaza frumos, apoi presara 2-3 lg din amestecul de nuca si indulcitor. Asaza deasupra alta foaie, pune iar crema, iar nuci macinate. Repeta pana asezi ultima foaie, peste care intinzi restul de crema si presari iar nuci macinate.

Acopera prajitura cu o hartie de copt si pune-o la frigider pana a doua zi.

Este delicioasa, cu textura fina a cremei si cea crocanta a nucilor, exact ca la o prajitura krantz.

Sper sa va placa si voua si sa incercati reteta!

 

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.