Stiu ca la baza se face din organe de miel, dar nu toata lumea consuma, iar eu prefer acest Drob de pui – Reteta usoara si savuroasa.
Nu sunt eu mare fan mancaruri cu carne de miel, dar pentru sarbatorile pascale, incerc sa adaptez. Pana la urma, gatim ca sa mancam, asa ca e normal sa fie pe gustul nostru.
Daca aveti nevoie, gasiti aici retete cu carne de miel.
Acest drob se face usor, daca treceti de partea in care trebuie sa taiati organele :))), dar este foarte gustos, verdeata proaspata ii da toata savoarea. Am ales ficatei de pui, inimi si pipote si cateva pulpe de pui.
Stiu ca fiecare are o reteta proprie, dar daca e cineva care nu a incercat si ar dori sa faca, ii recomand sa incerce aceasta varianta.
Haideti sa vedeti cat de usor se prepara!
Timp preparare: 1,5 h Complexitate: medie Nr. portii: 2
Ingrediente Drob de pui – Reteta usoara si savuroasa:
- aprox. 600 gr inimi si pipote de pui
- aprox. 900 gr ficatei de pui
- aprox. 1 kg pulpe de pui (fara ossi piele)
- 3 cepe (pt fiert carnea)
- 1 morcov + 1 radacina de patrunjel (pt fiert carnea)
- sare, foi de dafin, boabe de piper
- Verdeata:
- 6-7 cepe rosii mici
- 5 leg ceapa verde
- 2 leg usturoiu verde
- 2 leg marar verde
- 1 leg patrunjel verde
- in plus:
- 3 lg ulei de floarea soarelui
- 6-7 oua de gaina
- condimente dupa gust
Mod de preparare Drob de pui – Reteta usoara si savuroasa:
In primul rand, trebuie curatate organele si spalate bine.
Pune ficateii curatati intr-o cratita si pune apa sa ii acopere. Adauga o ceapa si condimenteaza cu sare, cateva boabe de piper si 1-2 foi de dafin. Fierbe ficateii pana devin usor patrunsi. Dupa ce au fiert, strecoara-i de zeama si lasa-i la racit.
Separat, in alta cratita, punele inimile si pipotele, pulpele si acopera-le cu apa. Adauga 2 cepe, morcovul si patrunjelul, sare si boabe de piper. Fierbe bine carnea, apoi strecoara zeama si lasa-le la racit.
Intre timp, curata si toaca marunte cepele rosii, ceapa verde si usturoiul.
Pune la incins putin ulei intr-o tigaie si pune ceapa rosie. Adauga un praf de sare si lasa la gatit, la foc mic, pana se caleste, apoi adauga ceapa verde si usturoiul. Nu trebuie gatite acestea din urma, doar cat sa se inmoaie putin. Ia tigaia de pe foc si lasa la racit.
Spala si toaca fin mararul si patrunjelul.
Pregateste un castron mare.
Toaca organele si carnea de pui si punele-le in castron. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Adauga ceapa si usturoiul calite, mararul tocat. Amesteca bine toate ingredientele. Potriveste gustul cu condimente.
Separat, mixeaza spuma ouale, adauga un praf de sare peste ele. Toarna apoi peste celelalte ingrediente si amesteca din nou.
Tapeteaza cu hartie de copt o tava mai mare de cozonac sau doua mai mici, asa cum am facut eu. Pune compozitia de drob, presand usor sa nu ramana goluri de aer.
Coace drobul in cuptorul preincalzit, la 170 de grade C, timp de 30-40 minute sau pana se rumeneste frumos.
Dupa ce s-a copt si s-a rumenit pe gustul tau, scoate tavile din cuptor si lasa drobul la racorit. Transfera-l apoi pe un gratar de bucatarie si lasa-l la racit.
Garniseste-l cu patrunjel verde tocat. Il poti taia si cald, dar are alt gust cand este rece.
Savureaza-l cu ceapa verde, ridichi, este o bunatate.
Poti adauga alte ingrediente sau schimba astfel incat sa iasa pe gustul tau.
Pofta buna!
No Comments