Nu stiu cati dintre voi au pate-ul pe lista de preferinte, dar va spun de la inceput ca este un preparat bun, sanatos si gustos. Eu ador ficateii, desi piticii mei nu vor nici sa auda de asa ceva. De data asta au mancat si ei, he, he!
Un pate bun inseamna in majoritate ficat, si asta obtinem doar facandu-l acasa. Nu o sa il blamez pe cel din comert, dar va invit doar sa cititi eticheta cu ingrediente: 15- 30% ficat, 70% nitrati, nitriti, membrane si alte prafuri. Este lesne de inteles ca se merita sa il facem in casa, chiar daca este mai costisitor.
Astazi va prezint o varianta de pate din ficatei de pui cu legume. Excelenta alegere, va garantez!
Si in plus, am pus si cookerul la treaba!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 500 – 600 gr ficatei proaspeti de pui
- 2 cepe rosii potrivite
- 2 fire praz
- 1 capatana usturoi
- 2 morcovi potriviti
- 1 sfecla mica
- sare
- piper verde
- maghiran
- oregano
- 2 frunze dafin
- 2 cani lapte dulce
- 50 ml ulei masline
- 70 gr unt
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Spalam si curatam ficateii de eventuale resturi. pielite,etc. Curatam si spalam legumele. Taiem ceapa julien, prazul in rondele marisoare, usturoiul il presam un pic. Morcovul si sfecla le dam pe razatoare.
Punem cateva linguri ulei la incins, Eu am conectat aparatul, am selectat programul Fry pentru 12 minute si am pus cateva linguri cu ulei la incins. Punem ceapa, prazul si usturoiul la calit cu un praf de sare, Lasam 3-4 minute, amestecam cu o lingura si adaugam morcovul si sfecla. Mai lasam 3-4 minute si adaugam ficateii spalati si curatati. Lasam sa se caleasca si ficateii, apoi turnam laptele si adaugam condimentele. Selectam optiunea stew, lasam sa fiarba pana scade laptele sii se formeaza un sos gros. Gustam sa vedem daca mai trebuie sare si apoi oprim cookerul/ochiul si lasam un pic sa se odihneasca si compozitia. Scoatem foile de dafin, apoi punem blenderul in functiune si amestecam toata compozitia pana obtinem o pasta fina. Oprim blenderul, adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste si se incorporeaza bine.
Punem compozitia in diverse recipiente, turnam cate o lingura de ulei de masline deasupra, presaram un pic de sare si piper si dam la rece pana in momentul servirii.
Este o bunatate! Il putem servi pe paine coapta cu usturoi sau cu ceapa proaspat desfacuta.
[/preparare]
5 Comments
Anonim
8 februarie 2015 at 14:53Eiiii, amem Multicooker!
Maria Udrea
8 februarie 2015 at 17:24Cat de bun si sanatos este! E pacat sa mai cumparam otravurile din supermarketuri, cand putem sa ne facem singuri atatea bunatati! Pup!
simonacallas
8 februarie 2015 at 20:10Bun, bun si iar bun 🙂 Mama mea facea pateu de casa, sigur ca nu incape comparatie cu cel din comert 🙂
Simona
12 februarie 2015 at 13:00Mor eu pe voi.. toata lumea gateste la cuc! Da` noi astea de nu avem cuc, ce draq facem?! offfffff ca tare`s revoltata.. vreau sa gatesc ceva "X pregatit la Cuc" 😛
Si revenind la pate.. sunt tare de acord cu pregatitul lui in casa! Am facut si eu acu` ceva timp.. foarte bun a iesit, dar cam.. sec. Cred ca trebuia sa-i adaug ceva grasime mai multa.. eventual naturala de gasca, de gaina.. Al tau cum a iesit?
Sasha
16 martie 2015 at 7:48Eu pun si un pic de vin alb. Iese o minune. 😀