Nu este niciun secret ca prefer saraturile oricarui dulce sau ca ador spanacul.
De data aceasta, am preferat niste rulouri cu spanac si telemea, sunt atat de usor de pregatit si merg de minune la mic dejun alaturi de o cana cu iaurt, kefir sau chiar ceai.
Aluatul este unul simplu, umplutura oarecum la fel, dar rezultatul este unul minunat, sunt savuroase.
Nu sunt cele mai frumoase poze, insa cand am facut rulourile, nu am avut intentia sa postez reteta, dar au iesit atat de bune ca trebuia sa va impartasesc!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 350 gr iaurt natur
- 50 gr unt
- 1 lgta sare
- 3 linguri ulei floarea soarelui
- 1 ou
- 500 gr faina
- 7 grame drojdie uscata
- pt umplutura:
- 300 gr spanac (eu am avut congelat)
- 200 gr telemea sarata
- 1 ou
- 2 linguri gris
- marar
- in plus 1 ou pentru uns
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Eu am pus la treaba masina de framantat. Am pus in cuva masinii, iaurtul, sarea, untul moale, uleiul, oul, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantare.
Intre timp, am lasat spanacul la dezghetat. Apoi l-am tocat, nu marunt. Mie personal nu imi place spanacul tocat marunt.
Am faramitat telemeaua intr-un vas, am adaugat un ou si mararul tocat. Am amestecat si apoi am adaugat spanacul tocat si grisul si am amestecat iar. Am lasat compozitia sa se linisteasca.
Am pornit cuptorul.
Aluatul l-am intins intr-o foaie mare, nu foarte groasa. Am intins toata umplutura, am nivelat si apoi am rulat toata foaia. Am taiat rondele groase de 3 degete.
Am luat o tava, am asezat hartie de copt si am asezat rulourile pe care le-am uns cu ou batut.
Am pus la copt, la foc mediu, aproximativ 40- 45 minute, cat sa se rumeneasca frumos.
Sunt grozave, pe cuvant!
[/preparare]
3 Comments
Anca B.
12 ianuarie 2015 at 20:35Sunt foarte frumoase!
Alina Vicu
13 ianuarie 2015 at 16:34Dementiale! Vreau si eu macar doua.:)
simonacallas
27 ianuarie 2015 at 14:23Telemeaua si cu spanacul fac casa foarte buna in ce ma priveste 🙂 Arata demential rulourile, o sa le incerc si eu <3 <3