Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

Fursecuri cu lamaie si jeleu

Ador parfumul delicat al unei lamai adevarate. De multe ori am folosit lamaia si gustul ei acrisor in preparate, in bauturi, etc.
De data aceasta, am ales sa pastrez aroma lamaiei in cateva fursecuri fragede. Sunt cu unt, deci sunt tare fragede, iar lamaia completeaza gustul lor.

Au fost facute in special pentru pitici, dar nici eu nu m-am abtinut sa nu savurez un fursec fraged si aromat!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 130 gr unt
  • 250 gr faina alba
  • 100 gr zahar pudra
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • 1 vrf. bicarbonat stins cu lamaie
  • 1 praf sare
  • jeleu de fructe

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Ingredientele le tinem cateva ore la temperatura camerei.

Untul moale, cu un praf de sare si cu zaharul il mixam spuma intr-un castron. Adaugam faina, bicarbonatul stins si amestecam bine. La sfarsit, adaugam coaja rasa si sucul de lamaie. Amestecam in continuare, pana obtinem o compozitie omogena, nu foarte tare.
Pregatim o tava prevazuta cu hartie de copt. Punem aluatul intr-o presa de biscuiti sau intr-un poche si formam fursecuri nu foarte mari. Asezam cate un mot de jeleu/ rahat si ii punem la copt, in cuptorul preincins, la foc mediu, pentru vreo 10 minute.

II scoatem si ii lasam la racit pe un gratar. Atentie cand ii manevrati, sunt extrem de fragezi si se pot rupe.
Se pot pudra daca ii doriti mai dulci.

Ideali pentru ceai, chiar si la cafea!

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • simonacallas
    16 ianuarie 2015 at 6:21

    O, da, si eu ador lamaia, e un fruct extrem de versatil si de multipotent, de vreme ce se foloseste la fel de intens si in bucatarie si in cofetarie 🙂 Minunat ce ai pregatit aici, felicitari! Fursecurile cu lamaie sunt divine, si noua ne plac 🙂

    Reply
  • Alina Vicu
    17 ianuarie 2015 at 8:45

    Numai cand vad jeleurile alea colorate imi vine sa ma rostogolesc, d-apai cand ma gandesc la fursecurile fragede, lamaioase si gustoase… lesin, nu alta. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.