Menu
Dulciuri / Prajituri

Rulada cu crema de cafea

Unul dintre cele mai simple si delicioase deserturi pe care le-am pregatit si gustat, se numara si aceasta Rulada cu crema de cafea.

Ador cafeaua in toate formele ei, chiar si sub forma de inghetata (reteta aici), iar aceasta rulada cu crema de cafea este absolut delicioasa.

Asa cum v-am obisnuit, va spun si acum ca ingredientele fac diferenta intre un desert bun si un desert nemapoimenit.

Asa ca va indemn sa fiti generosi si sa folositi cafea de calitate, ideal ar fi un espresso proaspat. Nimic nu se compara cu aroma unei cafele proaspete.

Eu am folosit espresso pregatit cu ajutorul espressorului meu de la Breville Romania.
Daca sunteti in cautarea unui espressor bun, eu va recomand sa aflati mai multe informatii aici >>> http://bit.ly/2Vd7x2O

Acum, va invit la o felie dulce cu aroma intensa de cafea!

 

rulada cu cafearulada cu cafea rulada cu cafea   rulada cu cafearulada cu cafea

Dimensiune tava: 44 x 32 cm Timp preparare: 1 h Nr. Portii: 12 – 14 

Ingrediente:

  • Blat:
  •  10 oua de gaina
  •  un praf sare
  •  8 lg zahar brut
  •  8 lg faina de grau
  •  2 lg cacao neagra
  •  30 ml cafea espresso
  •  4 lg ulei de floarea soarelui
  •  1 vrf cutit praf bicarbonat de sodiu
  •  Crema:
  •  500 gr mascarpone
  •  80 ml smantana lichida
  •  50 ml espresso
  •  80 gr zahar pudra
  •  Glazura:
  •  150 gr ciocolata
  •  30 ml apa clocotita[/ingredients]

Mod de preparare:

Mai intai, se pregateste o cafea espresso cu ajutorul espressorului Prima Latte de la Breville.

Se pregateste blatul pentru rulada.

Albusurile si un praf de sare se bat spuma cu ajutorul unui mixer. Cand devin dense si se albesc, se adauga zaharul si se continua mixarea pana se obtine o bezea ferma. Se adauga galbenusurile, incorporandu-le in spuma de albusuri, apoi cafeaua racita. Se adauga faina cernuta, bicarbonatul de sodiu si cacaua. Se incorporeaza pana la omogenizare.
Se adauga uleiul, amestecandu-se usor.

Compozitia obtinuta se toarna usor intr-o tava mare de cuptor prevazuta cu hartie de copt. Se niveleaza frumos in strat subtire, cu ajutorul unei spatule umezite cu apa, apoi se pune in cuptorul preincalzit.
Blatul se coace aproximativ 25 minute la 170 grade C. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se acopera cu un stergar curat, apoi se ruleaza cald cu ajutorul stergarului. Se lasa asa rulat.

Se pregateste apoi crema.
Se pregateste o cafea espresso (50 ml) cu ajutorul espressorului Prima latte.
Smantana lichida se bate spuma cu ajutorul unui mixer. Branza mascarpone se amesteca cu cafeaua si cu zaharul pudra. Odata omogenizata, se incorporeaza in frisca.

Blatul se desface usor, cu atentie, se intinde crema de cafea in strat egal, apoi se ruleaza usor si se imbraca in folie alimentara. (Daca doriti, puteti presara ciocolata rasa peste crema). Se pune la rece timp de 2-3 ore sau, cel mai sigur, pana a doua zi.

Pentru glazura, se topeste ciocolata pe baie de aburi, apoi se adauga apa clocotita si se amesteca energic pana la omogenizare. Rulada se garniseste cu ciocolata topita si se decoreaza dupa bunul plac.

Se serveste alaturi de o cafea buna!
Sa va fie de folos!

   

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.