Menu
Dulciuri / Torturi

Tort Minion si o aniversare frumoasa

Cine ma cunoaste, stie ce inseamna pentru mine teroristii mei. Ii ador! Cu toata fiinta mea, si sunt convinsa ca fiecare mama simte la fel. 🙂
In fiecare an, de ziua lui, David isi doreste un tort tematic. La 2 ani a fost Garfield, la 4 ani …Spiderman (cum altfel), iar anul acesta, la implinirea a 5 ani frumosi, si-a dorit un tort cu Minioni.
Tare mult! Iar eu, mamica de teroristi iubiciosi, i-am implinit dorinta.
Am avut petrecere frumoasa, cu copiii de la gradi, cu prieteni buni si tare mult s-au bucurat cu toti. Iar eu … am lacrimat de fericire vazandu-mi copilul la fel de fericit!
La multi ani, copil drag, va iubeste mami de la pamant la cer si de la cer la pamant!
Tortul a fost pe cat de …pretentios, pe atat de muncit, dar a meritat fiecare minut de munca, mai ales ca a participat si teroristul :))))


[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 250 gr unt
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 300 gr faina
  • 1 vrf bicarbonat sodiu
  • 1 canita lapte (150 – 200 ml)
  • 1 pliculet praf copt
  • 4 linguri cacao neagra
  • pentru crema
  • 400 ml smantana
  • 400 gr ciocolata cu menta
  • 400 gr mascarpone
  • zeama de compot visine pt insiropat
  • pasta de zahar

Mod de preparare:

Pregatim trei blaturi cu diametru mic, de 20 cm.
Intr-un castron, mixam untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam si incorporam cate un ou pe rand, apoi adaugam jumatate din faina cernuta cu praful de copt si cacaua. Omogenizam, adaugam bicarbonatul, laptele si amestecam. Adaugam restul de faina. Omogenizam.
Turnam compozitia in trei forme de copt. Va recomand aceasta varianta, intrucat blaturile vor creste tuguiate si avem nevoie sa dam forma rotunjita.

Coacem blaturile la foc mediu, timp de 40 -50 minute. Facem proba cu scobitoarea, daca iese curata, atunci blaturile sunt coapte si le putem scoate. Le lasam la racit pe un grilaj.
Pregatim o baie de aburi, punem smantana si ciocolata rupta in bucati si lasam sa se incalzeasca. Amestecam continuu pana compozitia devine omogena. Luam de pe baia de aburi si lasam sa se raceasca. Incorporam ulterior branza mascarpone. Puteti adauga o lingura de cacao in ea.

Blaturile racite se taie in cate doua straturi groase. Se insiropeaza fiecare strat cu zeama de compot. Se asaza cate un strat de crema peste fiecare blat, se alterneaza pana la ultimul strat. Se imbraca tortul in restul de crema si se da la rece pana a doua zi. Este nevoie sa se inchege bine crema pe tort ca sa il sigileze astfel.

 

A doua zi, se imbraca in pasta de zahar, se decoreaza si se da din nou la rece pana in momentul servirii.

Este un tort aromat, satios, ciocolatos si a facut deliciul copiilor si al parintilor chiar, iar teroristului meu i-am citit fericirea pe chip si atunci am stiu ca imi incheiasem misiunea si cu succes si cu multa emotie :))))

9 Comments

  • Alina Vicu
    2 octombrie 2015 at 7:50

    Multi ani frumosi, binecuvantati, plini de speranta, iubire si sanatate!
    Superb tortul pentru Davidel! Cand l-a vazut al meu a zis ca vrea si el. :)) Dau comanda la tine ca eu nu ma descurc cu pasta de zahar. 😛

    Reply
  • Alina Vicu
    2 octombrie 2015 at 7:50

    Multi ani frumosi, binecuvantati, plini de speranta, iubire si sanatate!
    Superb tortul pentru Davidel! Cand l-a vazut al meu a zis ca vrea si el. :)) Dau comanda la tine ca eu nu ma descurc cu pasta de zahar. 😛

    Reply
  • Paula Gafitescu
    2 octombrie 2015 at 8:42

    Ce frumos a iesit tortul, super!!! La multi ani frumosi si santosi "teroristului"! Te pup!

    Reply
  • Simona
    2 octombrie 2015 at 12:12

    Ai muncit ceva nu gluma! Exceptand ciocolata, tortul este minunat 🙂
    Pup cu drag teroristii scumpi!

    Reply
  • Laura Nechita
    3 octombrie 2015 at 6:26

    Alina, sarumana! Doamne ajuta sa fie cu sanatate! Multumim frumos de aprecieri, dar sa stii ca prea curand nu mai fac torturi :))))))))) Va pupacim!

    Reply
  • Laura Nechita
    3 octombrie 2015 at 6:27

    Paula, sarumana frumos! Multumim frumos pentru urari! Va pupacim!

    Reply
  • Laura Nechita
    3 octombrie 2015 at 6:28

    Simo, iti dai seama! :)))) Las ca te vad eu in cativa ani…:P
    Sarumana frumos pentru urari si Doamne ajuta sa fie bine si la voi! Va pupacim !

    Reply
  • Simona Callas
    10 octombrie 2015 at 15:21

    La multi ani ingerasului tau, sa fie sanatos si norocos! Iar tie, mamica draga, felicitari maxime pentru tort, e per-fect! <3

    Reply
  • Laura Nechita
    11 octombrie 2015 at 13:50

    Simona, multumesc tare mult! Doamne ajuta! Multumesc frumos si pentru aprecieri, am multumirea ca piticii au foat tare incantati! :)))) Te pup!

    Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.