V-am mai povestit eu despre merdenchi, aceasta minunata peltea de must alb. Am mai folosit si la ciocolata de casa, iar succesul a fost desavarsit. Este un produs 100% natural, ceea ce mi se pare si mai grozav!
Acum am visat la un crumble cu fructe de padure, si m-am gandit, ce-ar fi daca…as folosi merdenchi in loc de zahar? Zis si …facut!
Pur si simplu este grozav! Faptul ca inlocuieste zaharul si o face cu atata succes, ma determina sa il folosesc si in alte combinatii. Unde il gasim? La prietenii nostri de la Bunatati din natura, unde gasim tot felul de dulceturi delicioase, siropuri de casa, dar si cadouri frumoase.
Asadar, prieteni, astazi savuram un crumble, la care veti vedea si transformarea de senzatie intr-un mic dejun perfect!
[ingredients title=”Ingrediente”]
aluat (crumble)
100 gr unt
100 gr fulgi de ovaz
100 gr migdale
100 gr faina
60 ml merdenchi (o jumatate de borcanel)
un praf sare
umplutura
300 gr fructe de padure + visine
optional
iaurt natur
suc lime
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Se pregateste o forma de copt, in care se va aseza crumble-ul. (eu am folosit doua vase mici, cu diametrul de 12 cm). Untul se topeste.
Cu ajutorul unui robot, se macina migdalele, fulgii de ovaz. Se adauga faina si un praf de sare si se mai amesteca o tura de robot. Se scoate amestecul de cereale, se adauga untul topit si merdenchi. Se amesteca cu o spatula, apoi usor cu mana.
Se toarna jumatate din aluat in forma de copt si se niveleaza usor. Se asaza fructele inghetate, se presara un strop de rom. Se presara restul de aluat sub forma de faramituri. Se presara cateva migdale tocate grosier. Se pune la copt, in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 minute.
Se scoate si se lasa la racit. Se poate servi si cu o cupa de inghetata. De aici, mi-a venit ideea unui mic dejun savuros, in care am inlocuit cu succes acel musli din comert, cu unul si mai sanatos si mai proaspat.
Se pregatesc cupe de sticla in care se asaza bucati de crumble, se toarna iaurt amestecat cu suc de lime sau de lamaie, se alterneaza straturi pana la capat. Se serveste rece, este ideal pentru un mic dejun plin de vitamine.
No Comments