Menu
Dulciuri / Prajituri

Chec alb cu lămâie

De multe ori, atunci când pregătim ceva dulce, ne răman multe albușuri. Mie mi se intamplă frecvent, fie că fac o cremă de vanilie, fie că fac o budincă, fie maioneză, fie…etc. Și sunt convinsă că și voi la fel.
Sigur, se pot congela și pregăti ceva la un anumit moment, insă eu prefer să le folosesc imediat.
Și atunci, cea mai rapidă și usoară metodă de a le transforma este să pregătesc un chec alb. Desigur, opțiunile sunt variate: bezele, rulada cu gem, pavlova, etc.
Astăzi, mă opresc la acest chec alb cu lămaie, ușor, parfumat și delicios!
Mamă mea făcea deseori chec alb, iar acum îl pregătesc și eu pentru piticii mei.
Să vă fie și vouă de folos rețeta de chec alb cu lămâie!

chec-alb5

chec-alb3

chec-alb8

chec-alb9

Timp de preparare: 1 h Nr. porții : 12 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  •  5 albușuri (ouă de găină)
  • 5 lg zahăr brut
  • 5 lg făină albă de grâu
  • 1/2 lg mac
  • 5 gr praf de copt
  • 1 praf sare
  • 6 lg ulei de floarea soarelui
  • 2 lg zeamă de lămâie
  • coajă rasă de lămâie (netratată)
  • zahăr pudră
  • ornamente

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Se pornește cuptorul, la 170 grade. Se pregătește o tavă de chec.
Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin dense și albe, se adaugă zahărul și se mixează până se obține o spumă fermă și lucioasă. Se adaugă făina, macul și praful de copt, se încorporează în bezea. Se adaugă coaja rasă și zeama de lămâie, apoi uleiul și se omogenizează pentru ultima dată.
Se pregătește forma de copt, prevăzută cu hârtie pergament. (Eu am folosit o formă din silicon și nu a mai fost necesară hârtia de copt).
Se toarnă compoziția de chec, se pune în cuptor, la 170 grade, timp de 50 minute. Checul trebuie să fie ușor rumenit, se poate face proba cu o scobitoare.
Se scoate, se lasă la temperat, apoi se pudrează cu zahăr vanilat și se presară câteva ornamente pentru un plus de culoare.
Este foarte gustos acest chec alb cu lămâie și vă recomand să îl pregătiți și voi!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.