Incerc sa va cuceresc astazi cu niste Briose cu morcovi si nuci si crema de ricotta, care se prepara destul de usor, dar care devin si mai bune pe masura ce stau acoperite.
Deserturile cu nuca si morcovi sunt foarte gustoase, cine le-a incercat, stie ca asa este. Va recomand sa incercati si reteta de Tort cu nuca si morcovi, mega delicios!
Perfecte pentru dimineti, alaturi de un ceai sau o cafea. Aromate de la portocala, scortisoara, fine si cremoase, vor fi repede indragite atat de catre cei mici, cat si de catre cei mai mari 🙂
Aceste Briose cu morcovi si nuci si crema de ricotta se pregatesc usor, se coc repede si se savureaza cu pofta!
Va invit sa cititi reteta!

Timp preparare: 50 min Nr. portii: 10 Dificultate: medie
[ingredients title=”Ingrediente”]
- Aluat:
- 100 gr unt moale
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- un praf sare
- 50 gr zahar cu melasa
- 2 oua de gaina
- 2 lg iaurt gras
- 200 gr faina
- 80 gr nuca macinata (coapta in prealabil)
- 4 morcovi potriviti (din ce fragezi, suculenti)
- 250 ml suc de portocale (natural)
- 1 vrf cutit bicarbonat de sodiu
- 1 lgta scortisoara
- Crema de branza:
- 250 gr ricotta
- 1 lg suc de portocala
- 150 ml smantana lichida pt frisca
- 30 gr zahar (daca preferati mai dulci, suplimentati)
- Decor:
- plante comestibile
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Mai intai se curata morcovii de coaja. Se spala si se rad marunt. Se pun intr-un castron, apoi se toarna suc proaspat de portocale, cat sa ii acopere. Morcovii se vor hidrata si vor avea o aroma placuta de portocala.
Untul se pune intr-un vas, impreuna cu uleiul, un praf de sare si zaharul cu melasa. Se spumeaza 5-6 minute pana se omogenizeaza si devine cremos. Se adauga cate un ou, mixand bine pana se incorporeaza, apoi se adauga si celalalt.
Se adauga iaurtulsi se omogenizeaza.
Faina se cerne cu bicarbonatul de sodiu si se adauga peste compozitia de unt, se amesteca cu o spatula.
Se adauga morcovii scursi de suc, miezul de nuca si scortisoara. Se amesteca bine sa se distribuie uniform.
Compozitia se distribuie in forme de briose si se pune la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 25 – 30 minute. Cand s-au rumenit frumos, se scot din cuptor, se lasa la temperat. Dupa ce s-au racit, se inteapa hartia cu o scobitoare si se scufunda fiecare briosa (asa in hartie) in sucul de portocala ramas de la morcovi. Nu trebuie insiropate foarte mult, doar cat sa devina usor umede.
Branza ricotta se spumeaza cu o lingura de suc portocala. Smantana lichida se spumeaza pana devine ferma si pufoasa, se adauga zaharul pudra, apoi se incorporeaza in crema de branza.
Briosele insiropate se orneaza cu crema de ricotta si se decoreaza cu plante comestibile.
Usoare, rapide si delicioase aceste Briose cu morcovi si nuci si crema de ricotta.
Sa va fie de folos!
[/preparare]


No Comments