Dragii mei, astazi va invit la un ceai aromat si un Minichec cu afine si glazura de lamaie.

Zilele frumoase de primavara, pomii imbracati in alb si roz, parfumul florilor, toate acestea imi dau o stare de bine si imi inspira multe idei dulci si nu numai.

Primavara imi aduce in fiecare an numai motive de a zambi, cei dragi fiind nascuti in aceasta perioada.

Sarbatorile pascale se apropie si ele, prilej numai bun de a ne gandi cu ce bunatati sa le intampinam.
Aceasta reteta de Minichec cu afine si glazura de lamaie este perfecta pentru acest inceput de primavara, mai ales ca eram nerabdatoare sa incerc produsele din noua gama Dr. Oetker. Sigur le-ati observat la raft, in magazine.
Combinatia de lamaie + fructe de padure a fost una reusita si de aceasta data, iar piticii mei au fost mai mult decat incantati sa le savureze cu pofta!

Si daca tot ne apropiem de perioada pascala, si cu siguranta vom avea nevoie de arome si ornamente pentru prajituri, cozonac, pasca, etc, putem dubla ocazia si sa participam la campania „Cu o prăjitură se face primăvară!”

Cautati in magazine produsele participante la campanie.

Inscrieti codul de pe etichetele promoționale prin SMS la 1816* sau completati-l în formularul de pe www.droetker.ro, si puteti castiga Marele Premiu, un autoturism Volkswagen Beetle si alte premii lunare – 6 x trotinete electrice sau premii saptamanale 11 x 1.000 RON. 

Succes, prieteni si o primavara blanda si generoasa! 

 

Timp de preparare: 1 h Nr. portii: 8 Complexitate: medie

Ingrediente:

  • Aluat:
  • 200 gr smantana grasa
  • 1 praf sare
  • 50 gr zahar pudra cu aroma de citrice Dr. Oetker
  • 2 oua
  • 240 gr faina de grau
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker
  • 1 canita afine de padure (congelate)
  • Glazura:
  • 100 gr zahar pudra cu aroma de citrice Dr. Oetker
  • 1 lgta lapte praf
  • Zeama de lamaie
  • Decor:
  • capsuni
  • flori comestibile
Mod de preparare

Se pregatesc forme de minichec, eu am folosit forme din carton.
Se porneste cuptorul la 170 grade C, cuptor electric.
Intr-un vas, se mixeaza smantana cu un praf de sare si cu zaharul. In momentul in care devine densa si capata consistenta, se adauga cate un ou, mixand bine dupa fiecare.
Faina se cerne cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de oua. Se omogenizeaza, apoi se adauga afinele congelate. Se amesteca ca sa se distribuie in toata compozitia, apoi se portioneaza aluatul, asezand in fiecare forma de copt.
Se pun la copt, in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 25-30 minute, la 180 grade C.
Se poate face proba cu o scobitoare, daca iese curata, inseamna ca s-au copt si se pot scoate din cuptor.
Se lasa la racit, apoi se scot din forma de copt.
Separat, se amesteca zaharul pudra cu o lingurita de lapte praf. Se adauga zeama de lamaie si se amesteca pana se obtine glazura de consistenta dorita.
Fiecare minichec se glazureaza si se decoreaza cu capsuni sau flori comestibile.
Sa va fie de folos si succes, dragii mei, la castigat premii si rasfatat pe cei dragi cu bunatati! 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive