Menu
Dulciuri / Prajituri

Inghetata cu capsuni

Stiu, va e pofta de o cupa cu inghetata, dar poate ca va feriti sa o faceti acasa.
Este adevarat, inghetata de casa iese cu ace de gheata, de cele mai multe ori. Si eu pateam la fel.
In timp, am observat cateva lucruri, cu cat procentul de fructe este mai mare, cu atat inghetata va avea mai multe ace. Cu cat temperatura este mai scazuta, cu atat acele de gheata se vor forma mai repede si vor fi mai mari. Din acest motiv, alegem (sau nu) sa amestecam inghetata la intervale oarecum scurte pentru a sparge aceste ace, nicidecum pentru a le indeparta.
Am consumat de multe ori inghetata din comert, si asa am inceput sa testez si sa observ anumite constante :))) inghetata este de fapt o spuma, si atunci m-am hotarat sa incerc sa obtin o consistenta si o textura similara. Nu este nici pe departe prima inghetata de casa pe care am facut-o, dar cred ca este cea mai apropiata de inghetata la cutie pe care o tot cumparam.
Racoritoare, buna, fructata, un deliciu!

Timp de preparare: 30 min
Nr.portii: 6

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 600 ml smantana grasa, naturala
  • 80 gr zahar pudra
  • 1 lingura zeama lamaie
  • 500 gr capsuni
  • biscuiti cu cacao + simpli
  • ciocolata topita, bomboane cu rom, etc

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim cateva cupe din sticla/plastic sau forme pentru inghetata.
Spalam si curatam capsunile. Pe cele mai coapte, le punem la blender, oprind cateva intregi pe care sa le strecuram in inghetata. Piureul obtinut din capsuni, il strecuram ca sa oprim semintele.
Punem smantana rece la congelator timp de 8-10 minute.
Folosim un castron metalic (preferabil sa il puneti si pe el cateva minute la congelator inainte)
Scoatem smantana si o batem frisca, in castronul metalic. Cand incepe sa capete consistenta, adaugam portii mici de zahar. La sfarsit, cand frisca devine pufoasa, adaugam o lingura zeama de lamaie.
Jumatate din cantitatea de frisca o amestecam cu piureul de capsuni.
In fiecare cupa, asezam cate un biscuit cu cacao sau de care va place, cateva linguri de frisca simpla, cateva feliute de capsuni, cateva bucatele de biscuiti si apoi incheiem cu cateva linguri din frisca amestecam cu capsuni. Ornam cu bomboane de ciocolata sau cu ciocolata topita si punem cupele in congelator, lasandu-le 2 ore sau pana se ingheata bine. Inainte de servire, se lasa 5 minute la temparatura camerei.
Dincolo de amestecul de texturi, biscuitii au rolul de a absorbi din apa din fructe sau iaurt (alta varianta), contrasteaza si participa la jocul de culori si inghetata devine si mai satioasa!
Aici se vede o manuta a unui “intrus” simpatic care abia astepta sa manance din inghetata.

Rapid, din trei ingrediente, putem obtine o inghetata naturala, gustoasa si la indemana si a unui incepator in ale gatitului :)))
Daca va place mai dulce, puteti suplimenta cantitatea de zahar sau puteti blendui o banana foarte coapta alaturi de capsuni.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

  • Maria Udrea
    28 mai 2015 at 18:11

    Sa mai scriu si aici ca vreau patru cupe :))))
    Nah, daca noi suntem patru membri in familie, saracim omul :))))))
    Muah, ce bine arata si ce buna o fi, numai tu stii!

    Reply
  • Diaconta
    28 mai 2015 at 19:27

    Nu-i corect,nu-i corect sa fie la tine toata inghetata asta :))))
    Bravo.Mi-e poftaaaaaaaaaaaaaa

    Reply
  • Sasha
    29 mai 2015 at 14:32

    Hai ca mi-ai dat de lucru in weekend. Simt ca nu pot sa invat pentru restante fara inghetata asta langa. :-))

    Reply
  • TeoBucatar
    30 mai 2015 at 12:58

    O minunatie dulce si racoroasa!

    Reply
  • Simona
    1 iunie 2015 at 17:35

    Pfaaaiiii. cum arata…

    Reply
  • maria mihalache
    3 iunie 2015 at 15:58

    Racoritoare, aromata, delicioasa,aspectoasa!

    Reply
  • DiaMar bucataria galbena
    10 iunie 2015 at 10:23

    Oricand este buna o cupa cu inghetata.Te pup

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.