Menu
Aperitive / Branzeturi

Placintele rapide cu telemea si ceapa verde

Eu sunt fan declarat saraturi, picant, acru, etc, iar de cateva zile visez la niste Placintele rapide cu telemea si ceapa verde.

Mai multe retete placinte

Aveam niste foi de yufka luate de ceva vreme, niste branzeturi prin frigider (nu lipsesc niciodata), ceapa verde, asa ca am prestat aceste placintele. S-au mancat imediat dupa ce am reusit sa le pozez pe fuga :))

Am in plan reteta de Samosa gasita la Adina, pe Carte de retete, asa ca urmatoarea pe lista asta e :))

Haideti sa va spun, aveti nevoie de niste foi de placinta, cateva resturi de branza, musai ceapa verde si o lingura de ulei de masline bun.

Nimic fancy, nimic complicat, dar buuun tare!

Cu dedicatie pentru prietenele mele, Adina si Simona :)))))

placinte cu branza placinte cu branza placinte cu branza placinte cu branza placinte cu branza

Timp preparare: 30 min Nr. portii: 8 – 10 Complexitate: redusa

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • foi yufka / placinta
  • 200 gr telemea sarata
  • 200 gr branza vaci
  • 50 gr crema de branza cu verdeturi/ simpla
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ou de gaina
  • susan
  • ulei de masline

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Se porneste cuptorul la 180 grade C, coacere sus – jos.
Intr-un vas se amesteca branzeturile, se adauga un ou batut.
Ceapa verde se spala si se toaca marunt, apoi se adauga peste branzeturi.
Se amesteca energic compozitia.
Se iau cate doua foi de yufka, se asaza o lingura cu branza, se ruleaza si se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Se procedeaza la fel pana se termina compozitia de branza.
Rulourile formate se stropesc cu putin ulei de masline si se presara seminte de susan.
Se pun la copt in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 15 – 20 minute, pana se rumesc frumos. Ies crocante si bune!
Se servesc cu mare pofta! Stingeti cu bere daca aveti! :))

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.