Iar va invit la o felie dulce dintr-un desert mega delicios, si anume Tort cu cafea, crema de ricotta si piure de castane.

Nu stiu daca voi reusi sa va explic in cuvinte ce bunatate este acest tort, dar va garantez ca daca incercati reteta, veti fi surprinsi cu mult peste asteptari. Asta daca, desigur, iubiti la fel de mult ca si mine deserturile cu cafea, piureul de castane si aroma de portocala.

Deserturi cu cafea

Va recomand sa fiti generosi cu alegerea ingredientelor, mereu de calitate, in special cafeaua – sa fie naturala si proaspat facuta si ciocolata.

Crema de ricotta am imbogatit-o cu coaja de portocala, am gasit in comert portocale cu coaja netratata, special pentru folosirea in deserturi.

Piureul de castane l-am pus intre straturile de crema, a fost un deliciu in combinatie cu aroma de portocala.

M-am jucat cu espressorul meu frumos Prima Latte de la Breville si am pregatit o cafea buna, intensa si gustoasa cu care am pregatit blatul si l-am si insiropat.

V-am mai povestit eu despre jucaria mea rosie care imi face cafeaua buna si imi energizeaza zilele.

Sa stiti ca, daca va face cu ochiul, il gasiti iar la oferta pana la sfarsitul lunii, asa ca go for it! Mai multe informatii despre gama de espressoare de la Breville, gasiti aici >>> http://bit.ly/2Vd7x2O

Asa ca, dragi prieteni, go for ambele! Si espressor, dar si tort!

Enjoy it!

tort cu cafea tort cu cafeatort cu cafea tort cu cafea

Timp preparare: 2 h Dimensiune forma copt: 18 cm Nr. Portii: 8 – 10

Ingrediente

  • Blat:
  •  100 gr unt gras
  •  80 gr zahar brut
  •  un praf sare
  •  4 oua de gaina
  •  3 lg cacao neagra
  •  50 ml espresso
  •  1 vrf cutit bicarbonat sodiu
  •  Crema ricotta:
  •  500 gr ricotta
  •  80 gr zahar pudra
  •  coaja portocala netratata
  •  150 gr piure castane indulcit
  •  100 ml cafea espresso
  •  Crema ciocolata:
  •  200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  •  80 ml cafea espresso
  •  300 ml smantana dulce
  •  1 lg rom
  •  Decor:
  •  Boabe cafea
  • Migdale trase in ciocolata

Mod de preparare

Se prepara un espresso cu ajutorul espressorului Prima latte de la Breville.
Se preincalzeste cuptorul la 170 grade C.

Intr-un vas, se spumeaza bine untul moale cu un praf de sare, zaharul, cacaua. Se incorporporeaza pe rand cate un ou. Se adauga cafeaua, apoi faina cernuta si bicarbonatul.
Se omogenizeaza compozitia cu ajutorul unei spatula, apoi se toarna intr-o tava rotunda prevazuta cu hartie de copt.
Se coace in cuptorul preincalzit, la 170 grade C, timp de 50 – 60 minute.

Dupa coacere, se scoate blatul din cuptor si se lasa la temperat, apoi se taie in 3-4 felii egale.
Pentru crema, se spumeaza branza ricotta cu zaharul. Se adauga coaja rasa de portocala.

Se monteaza blatul dupa temperare.

Primul strat de blat se trampeaza cu cafea. Puteti indulci dupa gust, eu am folosit espresso neindulcit.

Se asaza un strat subtire de crema de ricotta, apoi se asaza din loc in loc cate o lingurita cu piure de castane, apoi se acopera cu alt strat de crema, astfel incat piureul de castane sa fie in interior.
Se asaza al doilea strat de blat, se trampeaza, alt strat de crema, din nou piure de castanet si tot asa pana se incheie cu ultimul strat de blat.

Tortul astfel montat se pune la rece pana a doua zi ca se aseze si si pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

Pentru crema de ciocolata, se pune pe baie de aburi smantana lichida, se adauga ciocolata si se amesteca pana aceasta se topeste, iar compozitia devine omogena.
Se ia de pe baia de aburi si se adauga cafeaua amestecand in crema de ciocolata. Crema se pune la rece pana a doua zi.

A doua zi, se scoate blatul din frigider.
Crema de ciocolata se spumeaza, adaugand 2-3 lg cafea fierbinte.
Tortul se imbraca in crema de ciocolata si se orneaza dupa preferinte.

Este un tort incredibil de gustos si aromat.
Sa va fie de folos!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive