De curand, prietenii de la Rostar au trimis in dar multe bunatati dulci, biscuiti dulci, biscuiti sarati, simpli, cu crema, iar eu i-am rasfatat pe cei dragi cu un tort rapid de biscuiti cu crema.
Eu va spun din start, preferatii mei sunt cei sarati, Dita Cereale. Va dau si un pont: ii ungeti cu putin unt sau crema de branza, le asezati o maslina deasupra si aveti o gustare ultra rapida pentru musafiri neanuntati :))
Toate s-au potrivit la marele fix, mai ales cand vrei sa pregatesti ceva bun, dulce si rapid. Va spun eu: un tort rapid de biscuiti cu crema.
Multumesc, Rostar, pentru aventura dulce!
Timp de preparare: 20 min Nr. portii: 10 Grad dificultate: mic
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 250 gr biscuiti cu crema
- 250 gr biscuiti simpli cu cacao
- 200 ml smantana/ crema de branza
- 200 gr ciocolata
- 50 gr miez nuca
- 3 lg cacao
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Acest tort rapid de biscuiti cu crema se prepara cat ai spune crema :))
Se topeste ciocolata in smantana lichida, pe baie de aburi preferabil. Se omogenizeaza bine, se da deoparte.
Separat, intr-o punga se pun biscuitii, se sigileaza bine punga, apoi, cu ajutorul sucitorului, se faramiteaza grosier biscuitii.
Miezul de nuca se rumeneste usor in cuptor, se toaca marunt.
Intr-un vas mai mare, se pun biscuitii faramitati, miezul de nuca, apoi se adauga crema de ciocolata. Se amesteca pana se incorporeaza bine crema, apoi se transfera compozitia intr-o forma de copt. Se pune la rece.
Inainte de servire, se pudreaza cu cacao!
Simplu, rapid si deliciooos!
Sa va fie de folos!
[/preparare]
No Comments