Gălbenușurile se mixează cu uleiul. Compoziția se adaugă peste albușuri, incorporându-se ușor.
Făina se amestecă cu praful de bicarbonat. Se cerne peste compoziția de ouă și se încorporează ușor. Se adaugă macul și sucul de lămâie.
Daca nu va place macul sau aroma de lamaie, puteti sa omiteti aceste ingrediente, dar va garantez ca este o combinatie gustoasa!
Atenție, nu lăsați mai mult, blatul va deveni uscat dacă îl țineți mai mult. Fiind în strat subțire, se va coace destul de repede și frumos.
Odată copt, se scoate din cuptor, se răstoarnă pe un stergar curat de bucătărie, se îndepărtează hârtia de copt și se rulează strâns in servet, așa cald. Se lasă la temperat.
Între timp, se prepară sosul de fructe. Într-un vas se pun fructele de pădure, se amestecă îndulcitorul cu apa și amidonul. Se toarnă peste fructele de pădure. Compoziția se transferă pe foc, se lasă câteva minute până începe să se închege ușor compoziția. Nu lăsați prea mult, important este să își păstreze gustul de fructe proaspete, dar să fie un sos legat.
Nu folosiți fructe din producția de cultură, eu folosesc de cele de pădure, mai mici și mai aromate. Se poate omite amidonul, fructele de padure avand pectina din plin, insa trebuie fierte putin mai mult ca sa se lege sosul.
Se lasă puțin la temperat sosul. Nu vă faceți griji dacă este prea lichid. Pe măsură ce se răcește, se încheagă, plus că blatul va absorbi numai bine.
Se desface foaia de aluat, se întinde sosul de fructe și se rulează la loc. Se îmbracă în folie alimentară și se lasă așa până în momentul servirii.
Este o ruladă foarte gustoasă și aromată, fara zahar si usor de pregatit!
Să vă fie de folos!