Astazi va recomand o rulada cu mac si lamaie, umpluta cu sos de fructe de padure. Este un desert foarte usor de preparat, foarte gustos si se poate adapta cu usurinta gusturilor fiecaruia.

Eu nu am folosit zahar, dar voi puteti folosi in aceeasi cantitate. Daca preferati ceva mai dulce, atunci puteti pudra la final rulada cu zahar vanilat sau puteti garnisi cu ciocolata.

Este un desert foarte ușor de preparat, foarte gustos și se poate adapta cu ușurință gusturilor fiecăruia.

Dacă macul nu este pe placul vostru sau preferați fără lămâie, atunci puteți pregăti un blat simplu de pandișpan și îl umpleți cu ce doriți voi. Dar eu va recomand aceasta combinatie: mac + lamaie + fructe de padure.

Poate ati incercat deja reteta de Chec cu mac si lamaie sau reteta mea de Biscuiti cu mac si lamaie.

Pentru noi, aceasta rulada cu mac si lamaie, umpluta cu sos de fructe de padure, a fost perfectă, alături de o cafea bună!

Sa va fie de folos!

Timp preparare: 30 min Nr. portii: 10 Tava: 40 x 35 mm

Ingrediente

  •  blat:
  • 6 ouă de găină
  • un praf de sare
  • 6 lg făină
  • 2 lg mac
  • 6 lg ulei
  • 50 ml suc proaspăt de lămâie
  • 1 praf bicarbonat de sodiu
  • 4 lg îndulcitor de ștevie
  • sos de fructe:
  • 400 gr mure, afine și coacăze negre
  • 50 ml apa
  • 2 lg îndulcitor de ștevie
  • 1 lg amidon

Rulada cu mac si lamaie, umpluta cu sos de fructe de padure

Mod de preparare

  Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se mixează spumă, adăugând un praf de sare. Când devin dense și pufoase, se adaugă îndulcitorul. Se mixează în continuare până se încorporează bine.
Gălbenușurile se mixează cu uleiul. Compoziția se adaugă peste albușuri, incorporându-se ușor.
Făina se amestecă cu praful de bicarbonat. Se cerne peste compoziția de ouă și se încorporează ușor. Se adaugă macul și sucul de lămâie.

Daca nu va place macul sau aroma de lamaie, puteti sa omiteti aceste ingrediente, dar va garantez ca este o combinatie gustoasa!

Odată omogenizată compoziția, se toarnă în tava de copt și se pune în cuptorul preîncălzit, timp de 20-25 minute.

Atenție, nu lăsați mai mult, blatul va deveni uscat dacă îl țineți mai mult. Fiind în strat subțire, se va coace destul de repede și frumos.

Odată copt, se scoate din cuptor, se răstoarnă pe un stergar curat de bucătărie, se îndepărtează hârtia de copt și se rulează strâns in servet, așa cald. Se lasă la temperat.

Între timp, se prepară sosul de fructe. Într-un vas se pun fructele de pădure, se amestecă îndulcitorul cu apa și amidonul. Se toarnă peste fructele de pădure. Compoziția se transferă pe foc, se lasă câteva minute până începe să se închege ușor compoziția. Nu lăsați prea mult, important este să își păstreze gustul de fructe proaspete, dar să fie un sos legat.

Nu folosiți fructe din producția de cultură, eu folosesc de cele de pădure, mai mici și mai aromate. Se poate omite amidonul, fructele de padure avand pectina din plin, insa trebuie fierte putin mai mult ca sa se lege sosul.

Se lasă puțin la temperat sosul. Nu vă faceți griji dacă este prea lichid. Pe măsură ce se răcește, se încheagă, plus că blatul va absorbi numai bine.

Se desface foaia de aluat, se întinde sosul de fructe și se rulează la loc. Se îmbracă în folie alimentară și se lasă așa până în momentul servirii.
Este o ruladă foarte gustoasă și aromată, fara zahar si usor de pregatit!
Să vă fie de folos!

  

  

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive