Cei mai buni si mai gustosi sunt biscuitii de casa, iar eu va impartasesc o reteta grozava pentru acesti Biscuiti de casa, cu mac si lamaie.
Luna aceasta, am onoarea sa fiu gazda la provocarea Mistery Box, si pentru asta, am deschis “o cutie misterioasa” plina cu ingrediente, sper, pe placul tuturor, si sincera sa fiu, mie imi vin atatea idei culinare in care sa includ macul, lamaia, fructele de padure, ciocolata alba, incat nu reusesc sa ma opresc la o singura combinatie.
Pentru astazi, va aduc niste biscuiti oarecum “non-conformisti”, dar absolut deliciosi. Piticii mei s-au rasfatat deja cu ei, si pot spune ca ei sunt cei mai sinceri “indicatori” de cat de buni au iesit :))))
Ingrediente putine, de calitate, se fac usor, se coc rapid si transmit o senzatie gustativa chiar minunata! M-as bucura sa ii incercati si sa reveniti cu impresii!
Timp de preparare: 40 min Nr. de portii: 20
Ingrediente:
- aluat:
- 125 gr unt gras, moale
- 80 zahar zahar pudra
- 1 praf sare
- 40 gr mac
- 250 gr faina alba
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lamaie
- pentru crema de ciocolata:
- 100 gr ciocolata alba
- 1 lingura mare cu mascarpone
Mod de preparare:
Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare si zaharul. Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza.
Spalam lamaia, o taiem si stoarcem sucul. Adaugam sucul in compozitia de unt. Amestecam pana se incorporeaza, apoi adaugam macul. Amestecam.
Faina o cernem impreuna cu praful de copt si o adaugam in doua transe peste compozitia de unt. Cand devine densa, incepem sa framantam cu mana, pana obtinem un aluat nelipicios. Dam deoparte si pornim cuptorul.
Pregatim o tava cu hartie de copt.
Intindem aluatul intr-un strat gros de 1,5 – 2 cm, decupam cercuri, si apoi presam cu stampila de biscuiti. Daca nu vreti sa ii imprimati, atunci intindeti aluatul in strat mai subtire, eventual pana intr-un cm.
Asezam biscuitii in tava si ii punem la copt, in cuptor, la foc mediu, aproximativ 10 minute. Cand deja devin rumeni pe spate, puteti inchide focul. Ii lasam sa se raceasca in tava.
Cat timp sunt la copt biscuitii, topim ciocolata alba, o lasam sa se raceasca un pic, apoi incorporam branza mascarpone in ea. Dam la rece.
Biscuitii raciti ii umplem cu crema sau ii servim simpli. Dintr-o portie de aluat, ies 20 de biscuiti marisori, simpli, sau 10 buc umpluti cu crema.
Sunt grozavi, atat de fragezi, si lasa in gura un gust de lamaie care te imbie la altul, si la altul… :))))
Pot fi serviti cu un pahar cu lapte rece, pe caldura din aceste zile, este un rasfat chiar racoritor.
11 Comments
Cerasela Badr El-Din
7 iulie 2015 at 13:34Ce bunatati ai facut. Ti-am furat 🙂 reteta si o fac si eu. Multumesc pentru participare.
Laura Nechita
7 iulie 2015 at 14:06Cerasela, ma bucur de ei la fel ca si piticii mei, sunt niste biscuiti tare fragezi si aromati, si imi place cum pocneste macul in gura :))) Eu multumesc pentru primire si pentru gazduirea de luna aceasta!
Maria Udrea
7 iulie 2015 at 14:41Cat de bine arata! <3
Din astia sa tot mananci la cafeaua de dimineata, in pauza dintre mese si in pat cu un ochi la TV si altul la PC :))))
Laura Nechita
7 iulie 2015 at 14:46Merisor, daca faci, ai doua variante: ori le cedezi, ori ii trimiti de acasa, ca de rezistat…nu prea se poate :))) Muah!
Laura Nechita
7 iulie 2015 at 14:47PS. te astept la provocare :))))
Diaconta
11 iulie 2015 at 15:52Faini rai biscuitii tai Laurica!!!
Si ai niste poze incantatoare .
Simona Callas
13 iulie 2015 at 15:17Minunati biscuitii, originali, apetsanti si foarte aspectuosi. Brava, Laurici! (y)
Laura Nechita
14 iulie 2015 at 12:37Dia, sa stii ca ne-au placut tare mult! Multumesc mult, te pup!
Laura Nechita
14 iulie 2015 at 12:40Simo, multumesc mult! E prima data cand combin lamaia cu mac si pot spune ca e o combinatie fericita! Te pupacesc!
Laura Din
31 ianuarie 2016 at 9:06Imi place asa mult combinatia si arata extraordinar! :X
Laura Nechita
1 februarie 2016 at 7:46Multumesc mult, Laura, pe mine m-au cucerit, foarte fragezi si aromati!
Te pup si multumesc pentru vizita!