Menu
Cheesecakes / Dulciuri

Cheesecake cu ciocolata si cirese

Pentru mine, cheesecake-ul este printre favorite. Imi place mult, il fac in diverse combinatii, plus ca se prepara relativ rapid in comparatie cu alte torturi sau prajituri.
Ne putem juca cu ingredientele pentru crusta sau umplutura, dar in mod cert, trebuie sa aiba o crusta subtire si o compozitie predominant de branza.
In weekend am aniversat un om de suflet, pe tatal meu, si am ales in locul unui tort traditional, un cheesecake cremos, ciocolatos si plin de cirese dulci.
Cum sa nu ne placa…!?

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • pentru crusta:
  • 400 gr biscuiti cacao, cu crema
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte dulce
  •  pentru umplutura:
  • 400 gr mascarpone
  • 200 ml smantana lichida
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 oua de gaina
  • 100 gr zahar brut
  • 3 lg cacao neagra
  • o cana cirese fara samburi
  • lichior de cirese/ visine
  • pentru ornat:
  • 400 gr smantana grasa
  •  50 gr zahar pudra alb
  •  cirese fara samburi
  • ciocolata topita pentru ornat

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

In cuva robotului de macinat sau tocator electric sau rasnita (ce aveti) rasturnam biscuitii.
Untul si laptele le punem pe foc, cat sa se topeasca untul. Amestecam sa se omogenizeze.
Macinam biscuitii, adaugand in timpul macinarii untul topit. Cand compozitia devine compacta si densa, oprim robotul.
Pregatim o forma rotunda cu hartie de copt (sau poate si fara) si punem compozitia de biscuiti. Presam cu o lingura astfel incat sa obtinem un strat egal si compact, fara goluri. Punem la copt,in cuptor, la foc mediu, aproximativ 6-7 minute. Scoatem si lasam la racit.
Intre timp, pregatim umplutura.
Spalam si curatam ciresele de samburi si le punem intr-un vas. Adaugam aproximativ 50 ml lichior si le lasam acolo pana pregatim umplutura.
Topim ciocolata. Dam deoparte.
Intr-un castron, punem branza, adaugam zaharul si ouale. Mixam bine, apoi adaugam smantana lichida, apoi ciocolata si cacaoa. Mixam in continuare pana obtinem o compozitie cremoasa.
Scurgem lichiorul din vasul cu cirese. In tava cu biscuiti, asezam ciresele rasfirat, apoi turnam cu un polonic din compozitia de branza, usor, ca sa nu imprastiem ciresele sau ca sa nu se stranga toate intr-o singura parte. Batem usor forma de masa, apoi punem la copt, in cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 50 minute. Cand mijlocul tortului capata o crusta, putem opri focul. Lasam in cuptor inca 10 – 15 minute, apoi scoatem si lasam la racit. Dupa ce s-a racit de tot, depozitam la frigider timp de cateva ore.

Pentru ornat, topim ciocolata. Spalam si curatam ciresele si le lasam la scurs.
Intr-un vas metalic, batem smantana pana devine pufoasa, adaugam zaharul pudra si mai mixam un pic cat sa se incorporeze zaharul. Punem la rece.
Scoatem tortul din frigider, cu ajutorul unei spatule subtiri taiem de jur imprejurul tortului , apoi indepartam cu atentie inelul detasabil de la forma de copt. Ornam cu frisca, presaram cirese, apoi inchiem cu un topping de ciocolata. Dam la rece pana la servire.

Atentie: curatati bine ciresele, sa nu ramana din neatentie vreun sambure.
Puteti elimina varianta cu lichior, daca serviti si copii.
Eu am folosit o forma de copt de 24 cm.

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

19 Comments

  • Pr.Victor
    30 iunie 2015 at 14:32

    Întâi de toate urez ani mulţi, buni şi binecuvântaţi tatălui tău. Şi apoi, lăsând deoparte toată polologhia cu ingredientele, care pentru mine sunt un fel de trigonometrie :D, care-i problema dacă mai rămâne şi vreun sâmbure. Hmmm, de ce n-ar găsi cineva un sâmbure, şi de supărare să nu-l mai mănânce, să-mi rămână mie mândreţe de cheesecake. 😀

    Reply
  • Maria Udrea
    30 iunie 2015 at 14:50

    Gand la gand cu bucurie. 🙂
    Si eu am facut ceva cu branza, dar nu arata asa bine ca deliciosenia ta.
    Super buna, super arata, pacat ca esti luata! :))))))))))))))

    Reply
  • Simona Callas
    30 iunie 2015 at 15:01

    Deci, arata demential! La multi ani tatalui tau! E rasfatat tare, cu asa o fata talentata in bucatarie 🙂

    Reply
  • Laura Nechita
    30 iunie 2015 at 15:23

    Padre, multumesc mult pentru gandurile bune, chiar are nevoie tata, Doamne ajuta!
    Cat despre samburi, serios vorbesc, tare rau e sa musti si sa prinzi un sambure din acela, si la ce preturi se practica intr-un cabinet stomatologic, mai bine ma uit de doua ori cand curat ciresele :))))) Ma duc sa vad cum a iesit untul :))) Seara frumoasa si multumesc de vizita >:d<

    Reply
  • Laura Nechita
    30 iunie 2015 at 15:24

    Merisor, eu zic sa mergem la schimb de mame, sa vedem care e treaba cu prajiturile astea cu branza… :)))) Muaah!
    PS. sa mai lasi niste copanele din alea si pt mine 😛 :))))

    Reply
  • Laura Nechita
    30 iunie 2015 at 15:26

    Simo, multumesc mult! 😡 Am si o poza cu sectiunea, dar e facuta in gradina :)))) Te pupacesc!

    Reply
  • Maria Udrea
    30 iunie 2015 at 19:55

    La multi ani tatalui tau, ca am si uitat! Sa-mi fie rusine! 😀
    La schimb de mame, zici?
    Adica te bagi la niste teroristi asa mari? :))))))))))))))))))))

    Reply
  • Laura Nechita
    1 iulie 2015 at 7:22

    Multumesc mult, Merisor! Nu spune asa :))))
    La teroristii tai ma bag ca sunt mari, de tine ar fi mai greu ca teroristii mei te usuca de energie :)))) Muaah!

    Reply
  • dia_diana58
    1 iulie 2015 at 10:34

    La multi ani tatalui tau , sweet Laura !
    Ce mistooo-i , place maxim . Eu nu sunt fan cheese(dulce de vaci) , dar cred ca pe aceasta praji as devora-o ptr ca are mascarpone .
    Interesant si blatul 🙂 de obicei e din bisc simpli … taaare mai esti inventiva

    Reply
  • Laura Nechita
    1 iulie 2015 at 15:54

    Diana, ai sa razi, dar m-am tot gandit la tine, mi-am adus aminte de perioada aia de renuntare, stii tu… si m-am tot gandit cum esti?
    multumesc tare mult pentru gandurile tale frumoase, si ma bucur ca iti face cu ochiul cheesecake-ul meu :)))) te pupacesc cu drag!

    Reply
  • Tania Dabu
    2 iulie 2015 at 6:24

    Arata PERFECT!
    Felicitari pentru astfel de reusite!

    Reply
  • Tania Dabu
    2 iulie 2015 at 6:24

    Arata PERFECT!
    Felicitari pentru astfel de reusite!

    Reply
  • dia_diana58
    2 iulie 2015 at 6:28

    Iti multumesc frumos ptr ca-ti amintesti de mine … sunt binisor , cam in crestere un pic si ma sufoc . Eu , de fiacare data cand te zaresc pe undeva pe net (site-uri de bucatareala , ptr ca eu numai pe acestea intru , n-am FB , etc ….) , ma bucur c-ai reaparut , chiar daca nu mai esti tu la fel de vesela , dar ESTI . Sa fii sanatoasa si tu si toti cei apropiati de tine si sa va bucurati de viata , ca-i frumoasa , chiar daca-i scurta si ne mai rezerva unele incercari .Te imbratisez , draga Laura !

    Reply
  • Laura Nechita
    2 iulie 2015 at 8:27

    Diana, toate se regleaza, dar eu iti doresc sincer sa fii bine, sanatoasa si sa ai putere in toate! Multumesc mult pentru gandurile frumoase, stiu ca esti un om sincer, si mereu am apreciat lucrul asta! Te imbratisez si iti urez toate bune! Doamne ajuta!

    Reply
  • dia_diana58
    2 iulie 2015 at 9:54

    Laura draga , doar cu atat m-am ales din toata viata ,, SINCERITATE " , cu care ma si mandresc .
    Multumesc , multumesc , multumesc …

    Reply
  • Diaconta
    2 iulie 2015 at 16:39

    La multi ani cu sanatate tatalui tau.
    Sunt convinsa ca i-a placut maxim ce i-ai pregatit.
    Acum nu cer,dar poate odata voi avea ocazia sa mananc un cheesecake din asta bun buuuun.
    Pupici

    Reply
  • Laura Nechita
    2 iulie 2015 at 18:31

    Tania, multumesc mult si pentru vizita si pentru aprecieri! Seara frumoasa!

    Reply
  • dia_diana58
    3 iulie 2015 at 12:56

    Laura draga , cioco din mascarpone va fi topita , sau razuita … ca i-am pus gand rau 🙂

    Reply
  • Laura Nechita
    5 iulie 2015 at 19:10

    Diaa, scuza-ma te rog, raspund tarziu pentru ca am avut weekend la aer liber. Da, ciocolata trebuie topita. Te pup si sper sa iti mai fie de ajutor raspunsul.

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.