Menu
Dulciuri / Tarte

Tarta cu ciocolata, cirese si menta ( Mistery Box Challenge)

Va spun de la bun inceput: da dependenta :)))
Densa, ciocolatoasa (cum altfel) si dupa ce o savurezi iti lasa in gura un gust de menta.
Ingrediente putine, de calitate, relativ simplu de facut si … nevinovata, chiar nevinovata!
Nu am folosit zahar, acesta fiind cel mai…vinovat, in schimb am folosit o ciocolata bunaaa, cu procent mare de cacao, cirese dulci si mari, menta proaspata… si unt facut in casa.
Cu aceasta reteta mi-as dori sa particip la Mistery Box Challenge ( Cutia Misterelor), o idee frumoasa, o provocare culinara initiata de Cerasela , si gazduita in aceasta luna de catre Victoria . Cand am vazut ingredientele propuse de Victoria, am stiut imediat ca aceasta tarta se va potrivi in peisaj. 🙂

Timp de preparare: 1 h 20 min
Nr. de portii: 6

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru blat:
  • 100 gr unt de casa
  • 1 praf sare
  • 3 linguri cacao neagra
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 3 linguri lichior Amaretto
  • 1 lingura indulcitor Green Sugar
  •  pentru umplutura:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 40 gr unt
  • 50 ml lapte dulce
  • cirese proaspete
  • cateva fire de menta
  • 1 plic gele

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Intr-un castron, punem untul, sarea, cacaoa si indulcitorul. Amestecam cu un tel para, apoi adaugam oul batut. Incorporam si omogenizam. Adaugam lichiorul, apoi faina si amestecam usor cu mana pana obtinem un aluat dens, nelipicios. Il ambalam in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1/2 de ora.
Pregatim o baie de aburi si asezam pe ea, intr-un vas, laptele, untul, ciocolata, lichiorul. Dupa ce s-a topit ciocolata, amestecam si omogenizam. Dam deoparte.
Curatam si spalam ciresele. Scoatem samburii si dam deoparte.
Pliculetul de gele il punem intr-un pahar cu 150 ml de apa. Amestecam si punem 1 minut pe foc cat sa se topeasca. Inchidem focul si adaugam ciresele si menta spalata si tocata. Amestecam si lasam la racit.

Scoatem alautul din frigider si pornim cuptorul.
Taiem aluatul in 6 portii. Pe un blat de lucru, intindem fiecare portiede aluat in strat subtire, aproximativ 0,5 mm. Pregatim formele de copt si asezam fiecare portie de aluat in ele. Presam usor si asezam frumos aluatul. Intepam cu o furculita pe fiecare blat, apoi le transferam in cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute. Scoatem si lasam la racit.

Dupa ce s-au racit, le umplem cu ciocolata topita, apoi asezam cateva cirese si le presam usor ca sa adere un pic. Lasam la racit sa se inchege.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.