Menu
Cheesecakes / Dulciuri / Tarte

Pasca fina cu smantana, reteta fara zahar

Asteptam cu nerabdare sa scriu si sa va impartasesc o bunatate de Pasca fina cu smantana, reteta fara zahar!

Sincer, este atat, dar atat de fina si de buna, incat nu cred ca ar putea cineva sa spuna: mie nu imi place!

In urma cu cativa ani, o prietena si colega ne aducea la birou aceasta pasca, pregatita in casa de catre mama ei. Toata lumea o lauda.

De curand, am vrut sa incerc si eu aceasta reteta si ma prezint azi in fata voastra cu rezultatul absolut de senzatie!

Reteta de inspiratie o gasiti aici.

Eu am adus mici modificari retetei. Pasca fina cu smantana, reteta fara zahar a iesit o mega deliciosenie!

Sunt tare recunoscatoare pentru ca mi-a fost impartasita aceasta reteta, dar si ingredientelor care s-au combinat atat de armonios si au dus la aceasta pasca fa-bu-los de gustoasa!

In loc de zahar, eu am folosit indulcitor pudra de la Green Sugar, si am aromatizat-o cu coaja de lamaie si indulcitor pudra cu aroma de vanilie, tot de la Green Sugar.

Haideti sa vedeti cum a iesit!

pasca cu smantana pasca cu smantana pasca cu smantana pasca cu smantana pasca cu smantana pasca cu smantana

Timp preparare: 1,5 h Nr. portii: 15 Diametru forma copt: 26 cm Complexitate: medie

[ingredients title=”Ingrediente”]

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pentru aceasta reteta, trebuie facut un aluat fraged, de casa. Data viitoare voi pregati cu aluat de casa.
De data aceasta am pregatit cu baza din biscuiti digestivi.
Se porneste cuptorul, la 180 grade C, coacere cu ventilatie.
Intr-un vas, se pun biscuitii macinati, se adauga untul topit. Se amesteca bine pesmetul cu untul pana se obtine o crusta nisipoasa.
Se tapeteaza baza formei de copt cu acest pesmet, se intinde in strat egal. Se lasa deoparte sau se poate pune in cuptor pentru cateva minute.
Pentru umplutura, se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu ajutorul unui mixer.
Intr-un vas mare, se amesteca smantana, galbenusurile, un praf de sare, indulcitorul, coaja de lamaie. Se incorporeaza grisul si faina cernuta. In compozitia de smantana, se adauga treptat, pe cea de albusuri, omogenizand de jos in sus.
Compozitia obtinuta se toarna usor peste blatul de biscuiti. Se niveleaza frumos si se pune la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 70 – 80 minute, pana cand se rumeneste si miroase frumos, a copt.
Se opreste focul, se mai lasa cateva minute in cuptor, apoi se scoate si se lasa la temperat.
A doua zi, se scoate cu atentie din forma si se pudreaza cu indulcitor aromat.
Se portioneaza si se serveste cu ochii inchisi!
Va recomand din inima sa incercati macar o data aceasta reteta si sa imi spuneti cum vi s-a parut pasca!
Sa va fie de folos!

[/preparare]

 

  

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.