Abia asteptam sa va impartasesc reteta de Pate de ficat la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

Este pentru prima data cand piticii mei au papat pate facut in casa. De obicei, pate-ul de ficat pregatit in casa are un gust pregnant, iar cei mici nu prea l-au agreat.

De data aceasta, am simtit o mare bucurie cand au savurat cu pofta, au cerut chiar ei!

Am ales ficat de curcan si legume de sezon: usturoi verde, ceapa verde, totul gatit in doi timpi si trei miscari (si nu glumesc) cu ajutorul  Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

Va recomand si reteta de Tocanita de galbiori!

Multicooker-ul Crock-Pot® Express cu gătire sub presiune dispune de patru moduri de gătit sub presiune cu ajutorul cărora voi petrece mai puțin timp în bucătărie. Aparatul de gătit prepară în același vas mai multe tipuri de ingrediente.

Oferta actuala si mai multe informatii utile despre acest aparat, gasiti aici »» http://bit.ly/2CJ6HRs

Pate de ficat Pate de ficat pate de ficat

pate de ficat

Pate de ficat

Timp preparare: 20 min Nr. portii: 4 Dificultate: medie

Ingrediente

  • 1 kg ficat de curcan
  • 2 leg ceapa verde
  • 2 leg usturoi verde
  • 2 cepe rosii
  • 2 morcovi medii
  • 1 lamaie
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 cepe rosii
  • 100 gr unt
  • 300 ml apa
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ficatul de curcan se spala si se curata de eventuale impuritati, pielite, etc.
Ceapa si usturoiul se spala. Pentru marinada, se foloseste cate o legatura din fiecare, restul pentru gatit.
Intr-un vas se asaza ficatul de curcan. Se condimenteaza cu sare, piper, putin ulei. Se adauga cateva fire de ceapa si usturoi verde tocate marunt. Se stropeste cu multa zeama de lamaie si se amesteca bine. Se acopera cu folie alimentara si se pune la frigider pana a doua zi. A doua zi, se scoate de la frigider si se lasa putin la temperatura camerei, timp in care se  pregatesc restul legumelor. Ceapa rosie si morcovul se curata, se spala si se taie grosier.

Crock-Pot Express Multicooker cu gătire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent.

Se desface capacul si se pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
Se apasa BROWN/SOTE, se seteaza timpul 10 minute si se apasa START/STOP.
Se adauga legumele tocate si ficatul scos din marinada.
Cand ficatul este rumenit, se adauga in oala apa si vinul, se inchide capacul, se apasa butonul POULTRY, se seteaza presiunea pe LOW si timpul pentru 15 minute.
Se verifica supapa pentru aburi sa fie inchisa SEAL/CLOSE si se apasa butonul START/STOP.
Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se elibereaza aburii si se lasa 10-15 minute, apoi se desface capacul cu grija, folosind o manusa de bucatarie.
Ficateii si legumele se pun intr-un blender incapator, se adauga untul, un sfert din zeama in care s-au gatit.
Se paseaza fin pana se obtine compozitia dorita. Tineti cont de faptul ca la frigider, compozitia va deveni mai ferma.
Se toarna in forme de ceramica/ sticla si se acopera cu ulei sau unt topit.
Se depoziteaza la frigider!
Sa va fie de folos!

  

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive