Abia asteptam sa va impartasesc reteta de Pate de ficat la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
Este pentru prima data cand piticii mei au papat pate facut in casa. De obicei, pate-ul de ficat pregatit in casa are un gust pregnant, iar cei mici nu prea l-au agreat.
De data aceasta, am simtit o mare bucurie cand au savurat cu pofta, au cerut chiar ei!
Am ales ficat de curcan si legume de sezon: usturoi verde, ceapa verde, totul gatit in doi timpi si trei miscari (si nu glumesc) cu ajutorul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
Multicooker-ul Crock-Pot® Express cu gătire sub presiune dispune de patru moduri de gătit sub presiune cu ajutorul cărora voi petrece mai puțin timp în bucătărie. Aparatul de gătit prepară în același vas mai multe tipuri de ingrediente.
Mai multe informatii utile despre acest aparat, gasiti aici »» http://bit.ly/2CJ6HRs
Timp preparare: 20 min Nr. portii: 4 Dificultate: medie
Ingrediente:
1 kg ficat de curcan
2 leg ceapa verde
2 leg usturoi verde
2 cepe rosii
2 morcovi medii
1 lamaie
30 ml ulei de floarea soarelui
2 cepe rosii
100 gr unt
300 ml apa
50 ml vin alb
sare
piper
Mod de preparare:
Ficatul de curcan se spala si se curata de eventuale impuritati, pielite, etc.
Ceapa si usturoiul se spala. Pentru marinada, se foloseste cate o legatura din fiecare, restul pentru gatit.
Intr-un vas se asaza ficatul de curcan. Se condimenteaza cu sare, piper, putin ulei. Se adauga cateva fire de ceapa si usturoi verde tocate marunt. Se stropeste cu multa zeama de lamaie si se amesteca bine. Se acopera cu folie alimentara si se pune la frigider pana a doua zi. A doua zi, se scoate de la frigider si se lasa putin la temperatura camerei, timp in care se pregatesc restul legumelor. Ceapa rosie si morcovul se curata, se spala si se taie grosier.
Crock-Pot Express Multicooker cu gătire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent.
Se desface capacul si se pune uleiul in vasul Multicooker-ului cu gatire sub presiune.
Se apasa BROWN/SOTE, se seteaza timpul 10 minute si se apasa START/STOP.
Se adauga legumele tocate si ficatul scos din marinada.
Cand ficatul este rumenit, se adauga in oala apa si vinul, se inchide capacul, se apasa butonul POULTRY, se seteaza presiunea pe LOW si timpul pentru 15 minute.
Se verifica supapa pentru aburi sa fie inchisa SEAL/CLOSE si se apasa butonul START/STOP.
Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se elibereaza aburii si se lasa 10-15 minute, apoi se desface capacul cu grija, folosind o manusa de bucatarie.
Ficateii si legumele se pun intr-un blender incapator, se adauga untul, un sfert din zeama in care s-au gatit.
Se paseaza fin pana se obtine compozitia dorita. Tineti cont de faptul ca la frigider, compozitia va deveni mai ferma.
Se toarna in forme de ceramica/ sticla si se acopera cu ulei sau unt topit.
No Comments