Menu
Aperitive / Rețete cu carne

Pate de ficat la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Abia asteptam sa va impartasesc reteta de Pate de ficat la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

Este pentru prima data cand piticii mei au papat pate facut in casa. De obicei, pate-ul de ficat pregatit in casa are un gust pregnant, iar cei mici nu prea l-au agreat.

De data aceasta, am simtit o mare bucurie cand au savurat cu pofta, au cerut chiar ei!

Am ales ficat de curcan si legume de sezon: usturoi verde, ceapa verde, totul gatit in doi timpi si trei miscari (si nu glumesc) cu ajutorul  Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

Va recomand si reteta de Tocanita de galbiori!

Multicooker-ul Crock-Pot® Express cu gătire sub presiune dispune de patru moduri de gătit sub presiune cu ajutorul cărora voi petrece mai puțin timp în bucătărie. Aparatul de gătit prepară în același vas mai multe tipuri de ingrediente.

Mai multe informatii utile despre acest aparat, gasiti aici »» http://bit.ly/2CJ6HRs

Pate de ficat Pate de ficat pate de ficat

pate de ficat

Pate de ficat

Timp preparare: 20 min Nr. portii: 4 Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 1 kg ficat de curcan
  • 2 leg ceapa verde
  • 2 leg usturoi verde
  • 2 cepe rosii
  • 2 morcovi medii
  • 1 lamaie
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 cepe rosii
  • 100 gr unt
  • 300 ml apa
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Ficatul de curcan se spala si se curata de eventuale impuritati, pielite, etc.
Ceapa si usturoiul se spala. Pentru marinada, se foloseste cate o legatura din fiecare, restul pentru gatit.
Intr-un vas se asaza ficatul de curcan. Se condimenteaza cu sare, piper, putin ulei. Se adauga cateva fire de ceapa si usturoi verde tocate marunt. Se stropeste cu multa zeama de lamaie si se amesteca bine. Se acopera cu folie alimentara si se pune la frigider pana a doua zi. A doua zi, se scoate de la frigider si se lasa putin la temperatura camerei, timp in care se  pregatesc restul legumelor. Ceapa rosie si morcovul se curata, se spala si se taie grosier.
Crock-Pot Express Multicooker cu gătire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent.
Se desface capacul si se pune uleiul in vasul Multicooker-ului cu gatire sub presiune.
Se apasa BROWN/SOTE, se seteaza timpul 10 minute si se apasa START/STOP.
Se adauga legumele tocate si ficatul scos din marinada.
Cand ficatul este rumenit, se adauga in oala apa si vinul, se inchide capacul, se apasa butonul POULTRY, se seteaza presiunea pe LOW si timpul pentru 15 minute.
Se verifica supapa pentru aburi sa fie inchisa SEAL/CLOSE si se apasa butonul START/STOP.
Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se elibereaza aburii si se lasa 10-15 minute, apoi se desface capacul cu grija, folosind o manusa de bucatarie.
Ficateii si legumele se pun intr-un blender incapator, se adauga untul, un sfert din zeama in care s-au gatit.
Se paseaza fin pana se obtine compozitia dorita. Tineti cont de faptul ca la frigider, compozitia va deveni mai ferma.
Se toarna in forme de ceramica/ sticla si se acopera cu ulei sau unt topit.
Se depoziteaza la frigider!
Sa va fie de folos!

  

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.