Menu
Pui / Rețete cu carne

Pui cu lamaie si nuci

Recunosc ca am cam gatit la foc continuu in ultimul timp, insa imi si place, mai ales cand am un aliat de nadejde, Crock Pot Slow Cooker.
Astazi am pregatit pui in sos de 5 stele. A iesit grozav, a fost gatit inabusit, am pus cateva ingrediente care combinate, au dus la trei de DA din partea baietilor mei :))))

Nr. de portii: 2-4
Timp de preparare: 3 h

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 4 copanele de pui
  • 4 aripioare de pui
  • o lamaie
  • o lingurita mica de mustar
  • 2 catei usturoi
  • un cub unt cu sare
  • cateva boabe de piper negru
  • 1 fir praz
  • cateva rosii cherry
  • 1 praf turmeric
  • sare de Himalaya
  • o mana miez de nuca
  • 100 ml apa

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Conectam aparatul Crock Pot la o sursa de curent.
Spalam bucatile de pui. Spalam lamaia cu apa fierbinte si cu un burete curat, abraziv. Feliem lamaia.
In vasul aparatului asezam feliile de lamaie, punem sare, untul si prazul spalat si feliat. Adaugam putin mustar si usturoiul curatat si zdrobit.

Asezam bucatile de carne, presaram un pic de sare, boabe de piper si un praf de turmeric.
Tocam grosier miezul de nuca si il presaram peste carne. Adaugam apa. Adaugam rosiile cherry.

Acoperim vasul si selectam modul Low si durata de gatire de 2,5 ore.
Cand este gata, il scoatem pe un platou, strecuram zeama si turnam peste carne. Este demential!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.