Menu
Pește

Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta

Se stie cat de mult imi place pestele. Iar daca am posibilitatea sa aleg, prefer somonul gatit pe gratar sau la aburi, dorada sau novacul la cuptor, iar macroul saramura.
Astazi am pregatit ceva simplu, gatit usor si incet la Slow Cooker. A iesit atat de bun, incat piticii mei au papat tot.
Chiar imi place cum “toarce” acest aparat de gatit si cel mai mult imi place vasul din ceramica, si daca vreti, il puteti introduce si la cuptor, asta in cazul in care ramaneti fara curent, sa zicem, sau atunci cand vreti ca mancarea sa capete o crusta crocanta sau rumena.

Reteta:

Nr. de portii: 2
Timp de preparare: 1 ora

Ingrediente:

– 2 medalioane somon proaspat
– 1 lamaie
– 3-4 fire menta verde, proaspata
– sare grunjoasa de Himalaya
– 3-4 felii rosii uscate
– cateva fire sparanghel verde, fraged
– cateva rosii cherry
– 50 ml apa
– 1 cub mic de unt

Mod de preparare:

Conectam aparatul Slow Cooker la o sursa de curent.
Spalam pestele si il lasam un pic deoparte.
Spalam lamaia cu apa fierbinte si un burete aspru, curat, evident. O feliem.
Spalam sparanghelul si il lasam la scurs.
Taiem untul cuburi si il punem in vasul aparatului. Presaram sare. Asezam feliile de lamaie. Asezam medalioanele de somon direct peste lamaie. Adaugam rosiile uscate, firele de menta spalata. Adaugam apa si mai presaram putina sare.

Acoperim si selectam functia Low, timpul de preparare 1 ora.
Cu 10 minute inainte sa expire timpul de gatire, adaugam in vasul aparatului, firele de sparanghel si rosiile cherry. Acoperim si lasam inca 10 minute.
Dupa ce aparatul a incheiat programul, trece automat pe functia de pastrare la cald.
Scoatem si servim pe un platou, un medalion de peste, cateva fire de sparanghel crocant, si turnam un pic din sosul de lamaie cu menta peste ele. Simplu si gustos!

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.