Anul acesta bucataria mea a capatat un nou prieten, Crock Pot – Slow Cooker il cheama. Il numesc prieten fiindca este acolo cand am nevoie sa gatesc ceva bun, chiar si la temperatura scazuta, asa…a la longue, si fara sa il pazesc. Iar cei care ma cunosc, stiu ca imi “place” mancarea extra rumenita si ce riscuri implica pentru mine acest lucru:))))
Este un aparat de gatit, incapator, cu vas din ceramica, lucru care pe mine m-a cucerit, si este capabil sa gateasca si la temperaturi mici. Avantajele sunt multiple, insa gatitul la temperaturi scazute este de departe, cel mai grozav avantaj. De exemplu, daca pregatim o ciorba sau si mai bine, o tocana cu carne si legume, va iesi grozav, gatita la “foc mic”. Mancarea se face in legea ei, cum s-ar zice, iar rezultatul sigur nu va trece neobservat!
Astazi va aduc o supa crema de ciuperci brune. Cookerul meu a tors linistit, silentios si va spun sincer, ciupercile s-au copt inabusite, dar gustul lor este mai pregnant. Am pus cativa bulgarasi de branza cremoasa cu usturoi si a iesit o supa … chiar delicioasa!
Nr. de portii: 2
Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente:
– 300 – 400 gr mix ciuperci brune + ciuperci de padure
– 1 morcov
– 1 radacina mica de patrunjel
– 1 fir de praz verde
– 1 cartof mic
– 1 cub unt 60 gr
– sare grunjoasa
– 100 ml apa
– branza cremoasa cu usturoi
– un praf nucsoara
– crutoane
Mod de preparare:
Curatam si spalam legumele. Le taiem cuburi. Spalam ciupercile si le lasam la scurs intr-o sita.
Conectam aparatul Slow Cooker la o sursa de curent.
In vasul aparatului punem jumatate din unt, adaugam sare. Punem legumele taiate, mai putin ciupercile. Acoperim si selectam functia High si timpul 30 min. Lasam aparatul sa gateasca.
Dupa 30 min, taiem ciupercile felii si le adaugam peste legumele coapte in unt. Adaugam apa, inca putina sare si acoperim. Selectam functia Low si setam timpul la 1 ora.
Dupa ce aparatul a incheiat programul, va trece automat pe functia de pastrare la cald.
Scoatem legumele, adaugam un pic de supa si le punem la blender. Adaugam restul de unt si amestecam.
Adaugam si restul de supa, in functie de cat de lichida o preferam. Mie imi place sa fie mai densa, mai cremoasa.
Formam cativa bulgarasi din branza amestecata cu usturoi verde.
Luam un castronel sau un vas de servit mancare, punem un polonic plin cu supa, adaugam 2-3 bulgarasi de branza si presaram un praf de nucsoara. Servim cu crutoane sau fara.
Nu am mai adaugat smantana, am preferat branza in acest caz. Este un deliciu, branza se incalzeste si devine moale, iar gustul pregnant de ciuperci se imbina perfect.
2 Comments
Anonim
8 septembrie 2015 at 20:24Ce preț are un astfel de aparat? Se poate găti orice fel de mâncare? De exemplu se poate face o ciorbă de pasăre, de burtă? Care-i este consumul de curent? Mulțumesc!
Laura Nechita
9 septembrie 2015 at 19:42Buna seara si scuze ca raspund un pic tarziu. Un astfel de aparat poate fi disponibil in mai multe variante, preturile variind de la 400 lei. Stiu ca poate parea scump, insa eu il prefer. Daca ma intrebati daca merita banii, da! Merita.
Se pot gati multe tipuri de mancare, din punctul meu de vedere cred ca cel mai bine reprezentate ar fi tocanele, mancarurile coapte incet si bine. Carnea iese extrem de buna, frageda, si foarte suculenta, indiferent de tipul de carne. Eu am incercat si tocana cu carne de vitel si a iesit grozav. Daca preferati mancarea bine rumenita, sazicem un pui, puteti transfera vasul de ceramica in cuptor. Avantajul este ca poate gati la temperatura scazuta, insa pe o durata mai mare de timp. Pentru mine este grozav. Pun ingredientele, selectez modul si scot piticii la plimbare. Nu stau langa el, iar cand isi termina programul, trece automat pe functia de pastrare la cald.
Consumul de energie al aparatului electric Crock-Pot este redus, echivalând cu energia consumată de un bec, între 75 și 150W pentru modul Low și între 150 și 210W pentru modul High.
Puteti gasi mai multe informatii aici: http://www.crockpot-romania.ro/produse.
Seara frumoasa!