Aflata pentru prima oara pe plaiuri bulgaresti, vara aceasta, m-am indragostit la prima …gustare de supa bulgareasca Tarator.
Este o supa rece, ideala mai ales pentru sezonul cald, intrucat nu ne mai incingem gatind la aragaz.
Foarte racoritoare, gustoasa si rapid de facut…este supa ideala pentru mine, cu gust intens de iaurt si castravete proaspat.
In unele locuri culinare virtuale, am gasit reteta si cu miez de nuca presarat deasupra, insa eu am facut supa exact cum am servit-o la ei acasa.
Va recomand cu incredere sa incercati si voi supa bulgareasca Tarator!
Ingrediente:
- 1 castravete verde mare
- 2 catei usturoi
- 2-3 lg ulei masline extravirgin
- 400 g iaurt gras
- 300 ml lapte dulce
- 1 leg. marar verde proaspat
- sare
- cuburi de gheata (daca doriti sa se raceasca mai repede)
Mod de preparare:
Curatam castravetele de coaja sau il spalam foarte bine si il radem (cu tot cu coaja daca doriti). Usturoiul in curatam si il radem si pe el.
Intr-un castron de sticla sau ceramica, punem castravetele ras, usturoiul si sare. Amestecam si adaugam iaurtul, uleiul de masline si mararul spalat si tocat marunt.
Turnam laptele peste compozitie, amestecand usor cu o lingura.
Dam la frigider sa se raceasca pentru o ora apoi servim o portie mare de supa Tarator.
11 Comments
mirela
22 septembrie 2012 at 12:00Este foarte buna,am facut-o si eu dupa ce o vazusem la Cireasa de pe tort,mi s-a parut interesanta,,,,,dar am mancat numai eu ca sotului ai plac supele fierbinti,el a mancat-o ca racoritoare.
O zi frumoasa!!
Laura Nechita
22 septembrie 2012 at 14:04Mirela,eu am fost cucerita de cat de buna este. Nu stiu cum de am ratat-o pana acum 🙂 Weekend placut sa ai 🙂
DiaMar bucataria galbena
23 septembrie 2012 at 21:36Nu am mancat,dar dupa cum arata cred ca este buna.Am sa incerc.Pup!
Laura Nechita
24 septembrie 2012 at 15:21Merita, este o nebunie! Te pup si eu! 🙂
Alina Rhapsody
24 septembrie 2012 at 12:17Foarte faina! Abia astept o zi mai calduroasa ca sa o incerc.
Pupici
Laura Nechita
24 septembrie 2012 at 15:22Alina, eu am fost cucerita de gustul ei. Numai ca zilele calduroase s-au cam dus 🙂 dar merita facuta oricum 😉 te pup!
Simona
25 septembrie 2012 at 17:22N-am incercat-o eu, dar n-as refuza o portie de la tine!
Pupici dulci fata frumoasa!
Laura Nechita
26 septembrie 2012 at 6:57Simo, trebuie sa gusti, este bestiala! Te pupacesc si eu 🙂
Haplea
25 septembrie 2012 at 20:44Clar pe gustul nostru!
Laura Nechita
26 septembrie 2012 at 6:58este delicioasa, nu stiu cum de nu am descoperit-o pana acum :))
Maria Udrea
8 iulie 2015 at 11:34M-ai convins! 🙂
Muah!